in

Uvjerljiv poraz porečkih odbojkašica u Splitu

Odbojkašice Poreča na svom drugom gostovanju u Splitu, ovoga puta kod ekipe OK Brda, nisu uspjele ponoviti rezultat od prije 14 dana kada su pobijedile OK Split, te su ubilježile poraz 3:1 (24:26; 25:23; 25:16; 25:11).

Utakmica koja je u prvom i do polovice drugog seta dala naslutiti da će Porečanke opet osvojiti bodove, raspala se kao kula od karata u drugoj polovici drugog seta, kada pri vodstvu Porečanki od 20:13 nestaje igra porečkih odbojkašica. Tada je utakmica postala jednosmjerna cesta za Splićanke koje su uz malo sreće dobivile drugi set, a zatim treći i četvrti bez imalo muke.

OK Poreč nastupio je u sastavu: Boras Nina, Bedarth-Ghani Yaasmeen, Banko Lea, Burilo Lena, Vekić Mateja, Momić Erika, Pauletić Larisa, Angelelli Ilaria, Morgan Broke Marie, Plazinić Helena, Scoria Rebecca i Borštner Lucija.
Moramo naglasiti da je ovako promjenjiva igra naših odbojkašica na neki način očekivana, pošto su porečke djevojke započele s pripremama gotovo mjesec dana kasnije od ostalih ekipa, da se Lena Burilo, kapiten i najiskusnija porečka odbojkašica, priključila ekipi prije 14 dana nakon sedmomjesečne pauze. Kako nevolje ne dolaze same, teška ozljeda udaljila je tehničarku Rudy Renko Ilić minimalno do kraja ove godine.
Ono što raduje je veliki rad i želja igračica koju pokazuju na treninzima, vidan napredak u igri, za koju još nedostaje u prvom redu snage da se u istom tempu i razini odigra cijela utakmica.
Za porečke odbojkašice slijede dvije domaće utakmice sljedećeg vikenda s ekipom OK Olimpik Zagreb, a zatim s OK Marina Kaštela.

-Nadamo se da će naša ekipa kroz ove dvije utakmice izvući maksimum želje i snage, te uspjeti ubilježiti prve domaće bodove u ovogodišnjem prvenstvu, priopćeno je iz ovog kluba.

VIŽINADA: “Mogućnost povremenih oborina” – pjesnička večer s Mladenom Blaževićem

VRSAR: Stolnotenisačice izgubile od Varaždinki, Morena Brajković i Paolo Pulić osvojili treće mjesto