in

Varaždin, Jadran Poreč i Novigrad pobjednici Dream Cupa Poreč 2023.

Foto NK Jadran - Dream cup 2023.

Nakon trodnevnog natjecanja, u nedjelju poslijepodne doznali smo pobjednike ovogodišnjeg 6.izdanja međunarodnog nogometnog turnira Dream Cup Poreč. 68 momčadi iz Hrvatske, SAD-a, Austrije i Slovenije, gotovo 1.200 natjecatelja, 100 trenera i više od 2000 posjetitelja boravilo i natjecalo se na nogometnim terenima Zelena Laguna Resorta. Golovi, veselje, osmjesi, druženje i nezaboravno sportsko iskustvo za sve natjecatelje zaključeno je završnim danom u kojem su naslove pobjednika zasluženo odnijela dva istarska kluba te jedan hrvatski prvoligaš. 

Foto NK Jadran - DReam cup 2023.
Foto NK Jadran – Dream cup 2023.

U najmlađem uzrastu do 9 godina natjecalo se 20 momčadi, a naslov pobjednika pripao je NK Novigrad, ispred srebrnih dječaka iz NK Virovitica, brončanih igrača NK Pazinka Pazin te četvrtoplasiranih SC Parndorf. Nagradu za fairplay osvojila je momčad ŠN Koprivnički Ivanec, koja je osnovana prije nešto više od godinu dana i prikupila najviše simpatija gledatelja turnira. Najbolji strijelac turnira bio je Amar Omanović iz NK Uljanik Pula, dok su najbolji trener Gordan Vrcelj, najbolji golman Jan Sančanin i najbolji igrač Marko Čakarun iz redova pobjedničke ekipe NK Novigrad. 

U kategoriji do 11 godina, u konkurenciji 24 ekipe, prošlogodišnji naslov obranili su nogometaši NK Jadran Poreč ispred drugoplasirane ekipe hrvatskog prvoligaša NK Varaždin. U borbi za 3.mjesto, NK Uljanik Pula je nadjačao slovenskog prvoligaša NK Aluminij. Nagrada za fairplay pripala je ekipi Burlingame SC, gostima iz daleke Californije, koji su prešli dalek put da bi sudjelovali na Dream Cupu. Najbolji trener bio je Alen Herceg, dok je najbolji strijelac Mateo Mlinarić, oboje iz NK Varaždin. Dvije individualne nagrade otišle su u ruke pobjedničke ekipe Jadrana, Teu Milotiću za najboljeg golmana i Diegu Rajku za najboljeg igrača turnira.

Foto NK Jadran - Dream cup 2023.
Foto NK Jadran – Dream cup 2023.

U najstarijem uzrastu do 13 godina, nastupale su 24 ekipe, a tijesnu pobjedu u finalu odnijeli su igrači NK Varaždin, koji su nakon jedanaesteraca slavili protiv NK Aluminij. Još jedan prvoligaš, NK Slaven Belupo je u utakmici za 3 mjesto pobijedio vršnjake iz NK Jadran Poreč. Trofej za fairplay preuzeli su mladi nogometaši slovenskog NK Posavje Krško, najbolji strijelac turnira bio je Leon Podravac (NK Virovitica), najbolji golman Miha Mlakar iz NK Aluminij, dok su najbolji trener je Goran Labaš i najbolji igrač Vito Horvat iz NK Varaždin. 

Foto NK Jadran - Dream cup 2023.
Foto NK Jadran – Dream cup 2023.

Organizacijski tim se zahvaljuje svim sudionicima, igračima, trenerima i navijačima na fer i korektnoj borbi, a posebno svim volonterima, sponzorima i prijateljima turnira, poručuju iz NK Jadrana.

Foto NK Jadran - Dream cup 2023.
Foto NK Jadran – Dream cup 2023.

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

Bez vode danas, 20. lipnja, dio Tara i Poreča

plaža poreč

Kakvoća mora za kupanje u Istri – na 9 plaža nije baš dobra