in

VIŽINADA: Počela obnova Fabrike vrijedna 110 tisuća eura

Foto Općina Vižinada

Započeli su radovi na rekonstrukciji nogometnog igrališta Fabrika. Načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac rekao je da se dovozi nova zemlja i prekopava cijeli teren, nakon čega slijedi ripanje odnosno miješanje slojeva zemlje. Radovi obuhvaćaju izradu novog travnjaka i postavljanje automatskog navodnjavanja.

-Veseli me početak radova na ovom projektu, kaže Ferenac.

Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada

Općina Vižinada je nedavno potpisala ugovor o nabavi radova na rekonstrukciji nogometnog igrališta. Za radove je zadužena tvrtka Težak iz Umaga, a ukupna vrijednost radova s PDV-om je 109.307,88 eura. Radovi koji će se izvoditi su rekonstrukcija travnjaka, izrada drenaže i postavljanje sustava automatskog navodnjavanja. Rok za dovršetak radova je tri mjeseca od trenutka početka rada.

Cilj ovog projekta je omogućiti što kvalitetnije uvjete djeci, mladima i drugim rekreativcima u bavljenju sportom, rekao je prigodom potpisivanja ugovora načelnik Ferenac.

Inače, riječ je o projektu za koji je Općina Vižinada dobila potporu od Ministarstva turizma i sporta. U rujnu prošle godine ministrica Nikolina Brnjac uručila je ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini vrijedne 4.059.199 eura. Potpisali su ih tada u Zagrebu predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina, a među njima i načelnik Ferenac u ime Općine Vižinada.

Foto Tanja Kocijančić - OTvaranje Kuće kaštela u Momjanu

U subotu u Momjanu radionica „Herbarium“ uz Elsu Demark Mazalović i Ketty Visintin

Foto Tanja Kocijančić

NOVIGRAD: Nastavak projekta gradskih vrtova u Marketima. Natječaj u tijeku