in ,

U subotu u Momjanu radionica „Herbarium“ uz Elsu Demark Mazalović i Ketty Visintin

Foto Tanja Kocijančić - OTvaranje Kuće kaštela u Momjanu

𝑅𝐴𝐷𝐼𝑂𝑁𝐼𝐶𝐴 27/04/2024Kuća istarskih kaštela u Momjanu, Trg Sv. Martina Momjan

I Kuća kaštela sudjeluje u 29. Edukativnoj muzejskoj akciji. Ovogodišnja tema je “Muzeji i STEAM?!”, a Pučko otvoreno učilište Buje pripremilo je radionicu za djecu koja spaja biologiju, povijest, prirodne pigmente i ambijentalnu glazbu. U subotu, 27. travnja, od 10:00 do 11:30 sati, održat će se još jedna kreativna radionica za djecu u dobi od 6 do 11 godina pod nazivom “Herbarium”.

Neke biljke oko nas dolaze iz daleka. Pričaju nam priče o botaničkim putovanjima i velikim avanturama. Njihova klasifikacija na latinskom sadrži tajne informacije o mnogim njihovim aspektima: podrijetlu, obliku, boji, imenu njihovih otkrivača, da li cvjetaju danju ili noću. Gledat ćemo biljke kroz leću za povećanje, nacrtat će jednu malu točkicu, jednu malo veću, jednu još veću… Taj crtež s krugovima i točkicama pretvorit će u veliki cvjetni vrt, a atmosferu će dodatno obogatiti ambijentalna glazba električne gitare.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, obavezna je rezervacija putem e-maila: kucakastela@ppmi.hr ili telefona: 091 177 2023.

Voditeljica radionice: Elsa Demark Mazalović.

Biologinja: Ketty Visintin

Glazba: Leonard Medica Gregorič.

Foto Udruga na izvorima prijateljstva Funtana - Proslava Praznika rada 2019.

Funtana poziva na proslavu Praznika rada uz roštilj, glazbu i stare pučke igre – trčanje s jajem na žlici, skakanje u vreći, karijola…

Foto Općina Vižinada

VIŽINADA: Počela obnova Fabrike vrijedna 110 tisuća eura