in

VRSAR: Dvorana Saline i Galatea domaćini prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

Gimnastičko natjecanje u dvorani Saline

Velikim slavljem seniorki GK Vindije i njihove glavne zvijezde Tamare Artić koja u Varaždin nosi maksimalnih 5 zlata u Vrsaru je proteklog vikenda u organizaciji funtanjanskog kluba KREG Galatea završeno 31. Ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u najjačem, apsolutnom programu. Natjecanje je održano u dvorani Saline a organizator je funtanjanski Klub ritmičke i estetske gimnastike Galatea.

Vindija je u sastavu Tamare Artić i Lare Domislović ekipni naslov osvojila ispred srebrne zagrebačke GK Aure i KŠRG Ronda koji u Osijek nosi broncu. Pojedinačno, Tamara Artić osvojila je sva 4 pojedinačna zlata slavivši u vježbama s obručem, loptom, čunjevima i trakom. Lana Sambol (GK Aura) viceprvakinja Hrvatske je s obručem, čunjevima i trakom te brončana s loptom, njezina klupska kolegica Barbara Šelendić osvojila je srebro s loptom te broncu s čunjevima i trakom, dok je Lara Domislović brončana s obručem.

Kod juniorki naslov ekipnih prvakinja osvojio je GK Maksimir kojeg su predvodile Bianca Ema Gajšak, Ana Jurković i Mia Gvozden, srebrni je KŠRG Rondo, a brončani KRSG Poreč. Pojedinačno, prvakinja Hrvatske s obručem i s čunjevima je Iva Janjić (KŠRG Rondo), naslov s loptom osvojila je Petra Belević (KRSG Poreč), Bianca Ema Gajšak ekipnom zlatu dodala je i ono u vježbi s trakom, dok je Iva Lišnić (KŠRG Rondo) bila najbolja s vijačom.

Ekipno kadetsko zlato pripalo je KRG Ledi zahvaljujući Tari Tripalo, Zori Delač i Giti Žitković, dok su viceprvakinje ritmičarke GK Vindije. U subotu su pojedinačne naslove kod kadetkinja osvojile Gita Žitković s loptom i čunjevima, njezina klupska kolegica Zora Delač s vijačom, obruč je pozlatila Lorena Severac iz GK Maksimira, a traku Viktorija Rakovac iz KREG Galatee.

gimnastika dvorana saline vrsar

Uvjerljivo najbolja mlađa kadetkinja je Lara Mahmoud El Haty iz KRG Lede koja je osvojila 4 zlata – u vježbi bez rekvizita, s vijačom, obručem i loptom, dok je Aurora Ćusova (KREG Galatea) najbolja s čunjevima.

Ekipno – rezultati

SENIORKE
1. GK Vindija (Artić, Domislović) 154.950
2. GK Aura (Šelendić, Sambol, Gančev) 150.100
3. KŠRG Rondo (Jelošek, Mate) 108.350
4. KRG Zagreb (Gašparić, Pešić, Šušić) 107.900

JUNIORKE
1. GK Maksimir (Gvozden, Gajšak, Jurković) 126.200
2. KŠRG Rondo (Crljenić, Lišnić, Janjić) 125.350
3. KRSG Poreč (Belević, Ramadani) 124.850
4. GK Aura (Cizel, Bešić, Hubert) 122.75
5. KRG Sirena (Patrk, Franov, Stura) 108.9
6. KRG Zagreb (Juričinec, Matošević, Videc) 105.000
7. KŠRG Rondo (Slovaček, Brstilo) 98.650
KADETKINJE

1. KRG Leda (Tripalo, Delač, Žitković) 116.100
2. GK Vindija (L. Tomašković, Kocijanc, Jergan) 110.550

Izvor Hrvatski gimnastički savez

Foto Sportska dvorana Saline Vrsar

policija nesreća ilustracija pixabay

Tragedija kod Ponte Portona – Motociklist poginuo nakon slijetanja s ceste

policija pixabay

UMAG: Zatečeni s drogom, pa fizički napali policajce