in

Zadnje kolo Istarske zimske lige u Poreču: Slavili Edi Pašić i Valentina Šćur

Foto Trickeri - Najbolje u ženskoj konkurenciji

Sedmo i zadnje kolo XVII. sezone Istarske zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna održalo se jučer u Poreču u organizaciji AK Maksimvs iz istoimenog grada. Dužina staze iznosila je 7300m što je ujedno bilo i najduža staza lige. Start i cilj, kao i svake godine, bili su na gradskom kupalištu a trčalo se obalnom šetnicom prema Zelenoj Laguni i natrag.

Na ovom su kolu u muškoj konkurenciji najbrži bili Edi Pašić, drugoplasirani je bio Matija Lisec, a dok je treće mjesto osvojio Ivan Diklić, svi iz SRK Running Fox. Valentina Šćur bila je najbrža u ženskoj konkurenciji dok je iza sebe ostavila Ivanu Grgurević te trećeplasiranu Luciju Šćur.

Nakon ovog kola dobili smo i ukupne pobjednike lige XVII. Sezone  Istarske zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna u muškoj kategoriji a to su Mate Jakov Frančula iz AK Istra Pula na trećem mjestu, ispred njega Benjamin Skok iz Slovenije te je prvoplasirani Edi Pašić iz SRK Running Fox. U ženskoj kategoriji pobjednica lige je Valentina Šćur, drugo je mjesto zauzela Ivana Grgurević, a dok je trećeplasirana Lara Tomić iz AK Istra Pula.

Predsjednik SD Trickeri iz Pazina, Senad Hodžić, a koji su ujedno i glavni organizatori lige, rekao je kako je ovo bila još jedna sezona održana u „posebnim“ okolnostima, ali svakako da je ja jako zadovoljan kako se unatoč težoj situaciji liga uspjela održati u živo te u pravom trkačkom duhu do samoga kraja. „ Čestitao bih svim pobjednicima, ali i onima koji su sudjelovali i ove godine te svakako zahvalio i svima koji su pridonijeli još jednoj odličnoj sezoni Istarske zimske lige u trčanju, svim organizatorima kola, partnerima, medijskim pokroviteljima te glavnom sponzoru lige“.

Najmasovnija rekreativna liga u trčanju i ove se godine održala pod spozorstvom PLave Lagune. Nekoliko stotina trkača iz kola u kolo uživalo je u zimskom trčanju po prekrasnoj Istri. A posebno smo ponosni da je veliko finale upravo u našem Poreču. Čestitke organizatorima, a svim trkačima želim da nastave marljivo trenirati i uživati u natjecanjima koja se ove godine spremaju u Istri, počevši s Plava Laguna Polumaratonom u svibnju pa sve do Ironman utrke 70.3 u listopadu”, istaknuo je Goran Vrus, pomoćnik direktora Operacija Plave Lagune.

 Ostali rezultati lige:

JUNIORI: 1. Mate Jakov Frančul – AK Istra Pula, 2. Luka Kljajić– AK Istra Pula, 3. Adriann Jakupović

JUNIORKE: 1. Ivana Grgurević, 2. Pavlina Grgurević, 3. Zara Tarticchio – AK Medulin

SENIORI: 1. Edi Pašić – SRK Running Fox, 2. Ivan Sulovsky – SRK Rika, 3. Marijan Đelalija – SRK Running Fox

SENIORKE:  1. Valentina Šćur, 2. Lara Tomić – AK Istra Pula, 3. Lucija Šćur

VETERANI 1: 1.  Benjamin Skok – ŠD 3Šport/SLO, 2. Ervin Furlan – ŠD Nanos Podnanos/SLO, 3. Jan Poropat – Team Porty 57

VETERANKE 1: 1. Andrea Stojšić – Ak Istra Pula, 2. Gorana Mihovilović – SRK Run&Fun, 3. Indira Picco – SRK Running Fox

VETERANI 2: 1. Robert Krajnc – ŠD 3Šport/SLO, 2. Ivan Stanić – TK Albona extreme, 3. Stojan Rodica – Primorski gorski tek/SLO

VETERANKE 2: 1. Romana Jemec Opeka– Primorski gorski tek/SLO, 2. Dijana Rabar, 3. Natali Sergo

VETERANI 3: 1. Vlado Šćur, 2. Franco Petronio – ŠD 3Šport/SLO, 3. Lučano Sošić  – TK Albona extreme

VETERANKE 3: 1. Jozefina Kolđeraj, 2. Ana Matić – SD Proteus, 3. Blaženka Bergić – ISTrun

Istarski Crveni križ poziva izbjeglice da im se jave i šalje poruku volonterima

Novo ruho krova Palestre - Foto Grad Poreč

POREČ: Saniran krov dvorane Palestra