in

Zatvorene ceste u nedjelju za vrijeme utrke Ironman 70.3 Poreč

Foto Plava laguna

U nedjelju 16. listopada 2022. godine istarskim cestama odvijat će se prvo porečko izdanje Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska. Za sve koji su zainteresirani pratiti start utrke ulaz u Zelenu lagunu moguć je do 8 sati, a parking je moguć pokraj hotela Delfin, veliki parking ispod Lotosa, šljunčani parking pokraj hotela Albatros te onaj pokraj Intersport dvorane (označeni na mapi).

Izlaz s parkinga, odnosno ulaz u Zelenu lagunu, moguć je nakon 10 sati kroz državnu cestu D-75 prema Funtani, odnosno kružni tok Aquacolors kroz Mugebu i Fuškulin.

Svi koji dođu s automobilima nakon 10 sati mogu koristiti gore navedene parkinge.

Na utrci će sudjelovati više od tisuću rekreativnih triatlonaca, a start utrke počinje dionicom plivanja u 8 sati ispred hotela Parentium. Na prometnicama kojima prolaze biciklisti te trkači za vrijeme trajanja utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa te će se pojedine prometnice zatvarati za promet.

Ovo je podsjetnik o zatvorenim cestama, uz napomenu da će u svakom trenutku biti ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija.
Posebna prometna regulacija će se odvijati u sljedećim terminima i područjima:

Od 8 do 10 sati:

  • Državna cesta D-75 (kružni tok Aquacolours do Funtane)

Od 8 do 14 sati:

  • Od Aquacoloursa – Porečka zaobilaznica – Kukci
  • Županijska cesta 5046 do Višnjana

Alternativni pravci za dolazak iz smjera Pazin – Poreč bit će omogućen preko Varvari, a za izlazak Poreč-Pazin preko naselja Valkarin – Musalež. Ulazak u Poreč sa sjeverne strane bit će moguć cijeloga dana kroz Gornje Špadiće.  

Molimo i građane Nove Vasi da koriste alternativne izlaze/ulaze u mjesto koji će biti osigurani tijekom cijelog perioda.

Od 10.30 do 16.30 sati za automobilski promet će biti zatvorene ulice:

  • Rade Končara (Viale)  – Obala M. Tita
  • Ulica Nikole Tesle – Šetalište A. Restovića
  • Ulica Špadići  – Materada

Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja. Bit će puno volontera koji će upućivati na alternativne pravce kretanja, koji će uz to biti jasno označeni.

novac pu istarska mup

IDA poziva istarske poduzetnike da iskoriste povoljne uvjete kreditiranja za razvoj poslovanja

Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč dostavlja kompostere na kućnu adresu