in

Zbog biciklističke utrke “Istarsko proljeće” zatvaranje cesta i u nedjelju 10.03.

Foto Facebook Istrian Spring Trophies

Ovog vikenda održava se na istarskim prometnicama održati će se međunarodna cestovna biciklistička utrke pod nazivom „Istarsko Proljeće“, na kojoj sudjeluje oko 170 biciklista, prateće službe i osiguranje. Danas, 10.03.2024. prolaze kroz ova mjesta:

III etapa, na itinereru: Pazin – Pićan – Sv. Katarina – Žminj — Dvigrad – Sv.Lovreč – Baderna – Višnjan – Tar – Novigrad – Brtonigla – Umag – cilj u Stella Marisu, u vremenu od 11,00 do cca 14,30 sati.

Zbog održavanja biciklističke utrke od strane policije i drugih osoba temeljem ovlaštenja (redara) povremeno će biti zatvorene dionice cesta, te mjesta starta i cilja. Stoga istarska policija poziva sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista. Također, upozoravaju sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima neposrednog zatvaranja cesta i zaustavljanja prometa prije nailaska i prolaska biciklista, međutim moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u utrci pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na moguće zaostale bicikliste. 

Grad Pazin je na svojim stranicama objavio regulaciju prometa za danas: “U nedjelju 10. ožujka će parkiralište pod naplatom na Trgu slobode biti zatvoreno, stoga molimo sve korisnike da uklone svoje automobile s parkirališnih mjesta. Već od ranojutarnjih na Trgu slobode okupljat će se ekipe i logistika, a postavit će se i pozornica na kojoj će se odvijati program u trajanju od oko 1 sat. Start je, dakle, predviđen u 11 sati u smjeru Draželja. Promet će biti pod posebnom regulacijom 10-tak minuta od starta.”

Članak o jučerašnjoj utrci čitajte na linku:

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR ugostio županijsko natjecanje iz kemije. Evo koji su učenici bili najbolji

pula knjižnica knjige

U knjižnici predavanje dr. sc. Anite Peti-Stantić “Čitanje za mentalno zdravlje danas i sutra”