in

SPREMNO 112 PAKETA POMOĆI: Bravo za sve koji brinu o potrebitima diljem Poreštine

Prenismo u cijelosti izjavu ravnateljice Crvenog križa Poreč Vesne Janko Finderle, organizacije koja u ovo doba krize uz svoje volontere, dobrovoljna vatrogasna društva, Centar za socijalnu skrb i brojne druge pomaže brojnim građanima na cijeloj Poreštini, ne samo onima koji su u nevolji zbog koronavirusa.

“I danas još jedan težak, ali sretan dan. Jer nekome pomoći kome si sada jedini oslonac, slamka spasa, zaista je blagoslov. Uz redovne dostave namirnica i lijekova starijim, samačkim domaćinstvima te građanima u izolaciji, nismo zaboravili na naše redovne korisnike. Uz pomoć Centra za socijalnu skrb sastavili smo spisak 112 obitelji u potrebi. Pakete je financirao Crveni križ Poreč u iznosu od 145 kuna po paketu. Namjena za potrebite obitelji prema našem financijskom planu. Kako djelujemo na cijeloj Poreštini, uz povećan obim posla naši korisnici morali bi duže cekati dostavu.

Međutim, zato imamo naše drage vatrogasce, i to sva dobrovoljna vatrogasna drustva na Poreštini te komunalno poduzeće iz Funtane koji su nam veliki oslonac u dostavi hrane. Uz naše aktivne volontere uskočit će gdje god je to potrebno. Uz suradnju, dobru volju i zajednistvo čak 112 obitelji dobit će naše pakete hrane već ovaj tjedan!”

U korona-šopingu vino i žestice traženiji od sapuna

POREŠTINA: Zabrana napuštanja prebivališta – Evo kako do propusnica