in

SRAMOTA U POREČU: Srpskim gostima na plaži izgrebali auto i ostavili poruku “Koljači, četnici, ubojice – propada vam velika Srbija”

Zasad nepoznati počinitelji oštetili su automobil srpskih registracija na jednoj plaži u Poreču i ostavili na brisačima papiriće sa sramotnim porukama koje pozivaju na nasilje i mržnju. Cijela jedna strana vozila izgrebana je oštrim predmetom. Oštećeni gosti javili su se Turističkoj zajednici Poreča a slučaj je prijavljen policiji koji trga za počiniteljima.

To doista ne priliči inače vrlo kulturnim i gostoljubivim Porečanima ni Poreču, gradu s dugogodišnjom turističkom tradicijom. A posebice u ovoj teškoj godini kada smo pogođeni korona-krizom. Svi su gosti dobrodošli, ne samo oni iz Srbije koji u Istru vjerno godinama dolaze.

Evo sramote koja narušava sliku tolerantnog i gostoljubivog Poreča: “Koljači, četnici, ubojice, propada vam velika Srbija. Pobili ste 200 tisuća ljudi, s Balkana je otišlo 1,5 milijuna. Sve ste unitili, birate i dalje četnike na vlast i dolazite u ‘ustašku’ državu. Treba vam zabraniti idućih 500 godina dolazak u Hrvatsku. Suočite se s istinom i kao Njemačka platite odštetu. Najgori narod u Europi. Mediji su vam katastrofa. Ono malo koji žele reći istinu mora ih čuvati policija. Propala velika Srbija a oni i dalje žive u virtualnom svijetu.”

Ogorčeni gost iz Srbije napisao je u e-mailu ovu poruku TZ-u:

“Ne očekujem nikakvu pomoć od Vas, ali ono što mi se dogodilo jučer na plaži u Poreču nije za prešutjeti. Naime, ostavio sam auto na mjestu gdje je to predviđeno, ali kada sam se vratio ostao sam bez daha. Cijela desna strana vozila je bila izgrebana nekim oštrim predmetom, a kao “pozdrav dobrodošlice” u brisač je bila postavljena poruka koju Vam šaljem u prilogu. Prošle godine sam bio na ljetovanju u Poreču i svima sam hvalio ovu destinaciju, za ubuduće – pretpostavite sami. Ne okrivljujem nikoga posebno, ali shvatite u ovim silnim postocima koje zbrajate neprekidno (mislim na posjećenost) ipak je svatko od nas za sebe cifra od 100%.

Iskreno žalim zbog ovoga, ali neću moći prešutjeti.”

Nadamo se da će policija što prije naći i kazniti počinitelja.

Prijavite se na projekt SKAČI – ZA BADERNU SMO JAČI! namijenjen najmlađima

UMAG: Ukrao bicikl i alkohol