in

Stižu obilna kiša i grmljavina, za vikend visoke temperature

ilustracija Pixabay

Držani hidrometeorološki savez objavio je prognozu za danas i sutra.

Utorak – Umjereno i pretežno oblačno, na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša i pljuskovi, a moguća je i grmljavina. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura između 12 i 18 °C.

Srijeda – Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i u krajevima uz njega mjestimice kiša, češća u drugom dijelu dana kada su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri se kiša očekuje i u središnjim krajevima, a krajem dana i u istočnim. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, navečer u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu jako i olujno jugo, prema večeri ponajprije na sjevernom dijelu u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9, na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna većinom između 17 i 22 °C.

Donosimo i prognozu Istrameta za Istru i Kvarner:

UTORAK – Pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne i navečer uz sve češću kišu. Puhat će umjereno i jako jugo. Jutarnje temperature zraka od 3 do 8 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

SRIJEDA – Pretežno oblačno vrijeme s čestom kišom, a moguć je i grmljavinski pljusak, naročito poslijepodne i navečer. Puhat će umjereno i jako jugo, a u drugom dijelu dana jak jugozapadnjak. Temperature zraka ujednačene, kretat će se od između 12 i 16 °C.

ČETVRTAK – Pretežno oblačno, ali i dalje nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu i pljuskove. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 5 do 10 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 17 °C.

Prognoza portala N1: Od petka stabilnije i postupno toplije. Za uskrsni vikend temperature bi lokalno mogle prijeći i 25, osobito na istoku zemlje, u subotu.

Foto Visit Žminj - Studio Ingamba maslinovo ulje komarija

U Žminju prva Smotra maslinovog ulja središnje Istre: Šampion dolazi iz Boruta  

simpozij koza

ŽELE JE ZAŠTITITI: U Poreču simpozij „Istarska koza jučer, danas, sutra“ – Kako spasiti kritično ugroženu pasminu