in

Stožer u utorak: Istra ima čak 20 novozaraženih! U većini slučajeva radi se o “uvozu” virusa

Ilustracija Pexels

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 327 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 20 pozitivnih osoba s područja županije.

Kod 11 osoba radi se o uvezenim slučajevima – Rijeka (7), Zagreb, Osijek, srednja Dalmacija, Republika Srbija. U najvećem broju radi se o studentima koji su se vratili sa školovanja. Kako doznaje Radio Labin, najviše zaraženih, njih šestero, dolazi iz Labina. Među  njima je petero mladih, jedna ženska i četiri muške osobe koje studiraju u Rijeci, a koji su se vratili sa školovanja zbog online nastave.  Šesta osoba iz Labina je žena srednjih godina koja je boravila u Zagrebu.  

Kod 6 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Za 3 osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Jedna od osoba je odgajateljica u jednom rovinjskom vrtiću a druga zdravstvena djelatnica (liječnica obiteljske medicine u Buzetu). Trenutno je u tijeku epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, dekontaminacija prostora i u mjerama samoizolacije je za sada 30 osoba.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 51 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalazi se 169 osoba.  

U MARČANI uskoro kreće izgradnja sanitarne kanalizacije s preko 7 kilometara nove mreže

GIOVANNI CERNOGORAZ – Olimpijski pobjednik iz Novigrada žalostan: “Nisu iskoristili naš uspjeh”