in

Stručni posjet studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Gradu Poreču

U četvrtak, 22. studenoga 2018. godine u Velikoj vijećnici Grada Poreča održan je stručni posjet četrdesetak studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u sklopu kolegija Programi i fondovi Europske unije, te Urbana ekonomika.

Zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić prigodno je pozdravio i predstavio neke od najznačajnijih porečkih EU projekata, kao i iskustva Grada Poreča-Parenzo u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Grad ima politiku da se prijavljuje na sve otvorene natječaje, unatoč najvišem indeksu razvijenosti. Tako smo u protekloj godini povukli sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta ili ceste Garbina-Valkarin, projekt kazališta za starije od 54 godine ali i za, primjerice, nabavu električnih vozila našem komunalnom redarstvu, a to su samo neki od raznolikih projekata kojima se bavimo, rekao je zamjenik gradonačelnika, naglasivši da je trenutni prioritet izgradnja vrtića u prigradskim naseljima.

Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, nadležnog za EU fondove, predstavila je i upoznala studente s detaljima provedbe EU projekta – od prijave, implementacije, rezultata i eventualno nastavka projekta, te važnosti samih projekata u komunalnom, infrastrukturnom i kulturnom razvoju Poreča.

RK Poreč uvjerljiv u istarskom derbiju 9. kola premijer lige

Pulski humanitarac Igor Loparić: Teže je pomoći ljudima u ruralnim mjestima