in

Supetarski načelnik MARIO BRATULIĆ imenovan posebnim savjetnikom ministrice poljoprivrede

Odlukom ministrice Marije Vučković, a uz suglasnost predsjednika Vlade RH dr.sc. Mario Bratulić imenovan je posebnim savjetnikom ministrice poljoprivrede za poslove savjetovanja vezano za uspostavu i rad proizvođačkih organizacija, lance opskrbe hranom, sustav sljedljivosti i kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Posebni savjetnik će obavljati i poslove savjetovanja iz područja veterinarstva i sigurnosti hrane.

Posao je počeo obavljati 1. ožujka i to bez zasnivanja radnog odnosa, budući je zaposlen na radnom mjestu načelnika. Bratulić će poslove savjetnika obavljati volonterski – pro bono, bez naknade za rad.

Bratulić od 2018. godine potpredsjednik je HDZ-ovog Odbora za poljoprivredu, a u svom dugogodišnjem radnom iskustvu istaknuo se kao stručnjak na području sigurnosti hrane, upravljanju poljoprivrednim i prehrambenim procesima i proizvodnjom, razvojem novih tehnologija, proizvoda i procesa. Do sada je objavio više od 15 stručnih, znanstvenih radova, a autor je i urednik nekoliko priručnika, knjiga i brošura.

Na poziciju načelnika je izabran 1997. godine, što je obavljao volonterski do 2018. godine. Od 1. travnja te iste godine zaposlen je kao profesionalni načelnik.

Osnivač je i voditelj međunarodnog  sajma  „S klobasicom u EU“ koji je 2017. izabran za najbolju ruralno turističku manifestaciju u državi. Dosad je uspješno vodio i osmislio brojne projekte značajne za promociju i očuvanje tradicionalnih običaja i proizvoda. Više godina je aktivan u sportskom životu države te volonterski obnaša funkciju potpredsjednika Hrvatskog atletskog saveza.

Vjerujemo da će njegov angažman na poziciji posebnog savjetnika biti novi vjetar u leđa u pravcu jasnijeg i efikasnijeg razvoja poljoprivredne politike u Hrvatskoj, a da će se kao i do sada još više zalagati  i biti zagovornik pozitivne poljoprivredne politike u Istri.

Istra na poziciji savjetnika ministrice dobiva i stručnjaka koji će se svesrdno založiti za rješavanje problema u poljoprivredi i poljoprivrednoj proizvodnji u Istri.

Bez vode 4. ožujka dio Tara i porečke ulice, škole i ustanove

POREČ: Otvara se izložba “U pokretu – o putujućim trgovcima kroz i u Istri”