in

Susret s porečkim BAK-ovima i zahvala branitelja Petrinje na pomoći nakon potresa

Vladimir Gašparini, Loris Peršurić i Željko Bjelac - Foto Grad Poreč

Povodom 31. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije BAK Istra te ususret Danu pobjede i  domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se  danas u Maloj vijećnici s članovima Udruge specijalne policije BAK Istra iz Poreča Vladimirom  Gašparinijem i Lorensom Legovićem, te članovima Udruge hrvatskih branitelja policije Petrinja. 

Vladimir Gašparini, Loris Peršurić i Željko Bjelac - Foto Grad Poreč
Vladimir Gašparini, Loris Peršurić i Željko Bjelac – Foto Grad Poreč

– Svi smo učesnici Domovinskog rata od 1991. godine, te smo na Baniju stigli odmah po postrojavanju  Specijalne jedinice policije BAK Istra koja je ustrojena 27. srpnja 1991. godine u Valbandonu.  Dolaskom tamo shvatili smo težinu i ozbiljnost rata, te smo u prvom navratu na terenu ostali 18 dana. Iako smo tijekom rata bili po cijeloj Hrvatskoj, po završetku smo se počeli vraćati na područja na  kojima smo bili tijekom rata, pa su se počele ostvarivati veze i suradnje., rekao je Vladimir Gašparini  iz Udruge Istarskih dragovoljaca i Udruge specijalne policije BAK Istra.  

U ime Udruge hrvatskih branitelja policije Petrinja njen predsjednik Željko Bjelac uručio je  gradonačelniku zahvalnicu za prikupljenu i isporučenu pomoć nakon potresa koji je pogodio Petrinju  29. prosinca 2020. godine. Zahvalili su se na pomoći građanima i gradu Poreču koji su nesebično  pomogli u vrlo teškim trenutcima za njihov grad, a nastavljaju podržavati i dalje, pa je tako prošlog  mjeseca Košarkaški klub Poreč u ljetnom kampu ugostio Košarkaški klub Petrinja. 

Gradonačelnik se zahvalio na njihovom doprinosu slobodi i neovisnosti Hrvatske, zahvaljujući čemu  danas živimo u miru. Zahvalio se i na uručenim zahvalnicama koje su, ustvari, uručene svim  građanima Poreča koji su pomagali potresom pogođena područja te na taj način još jednom pokazali  koliko su u teškim trenutcima spremni pomoći, objavio je Grad Poreč.

Ulica u Parku Olge Ban zatvara se za promet - Foto Tanja Kocijančić

Šire se pješačke zone u Poreču – kod Parka Olge Ban, na Picalu i u Novoj Vasi

Foto PU istarska

Obilježena 31. obljetnica osnutka Specijalne jedinice BAK Istra