in

Sutra se u Puli otvara Max City – najveći šoping centar u Istri

Špoing centar Max City u Puli, Foto: Goran Šebelić / Hanza Media

U četvrtak se u pulskoj gradskoj četvrti Stoja otvara Max City, najveći trgovački centar u Istri. Investicija je to vrijedna oko 400 milijuna kuna, a u novom bi šoping centru zaposlenje moglo naći 500 radnika.

Nova pulska šoping Meka prostire se na površini većoj od 71.000 četvornih metara, od kojih u najam ide 30.000 kvadrata. Među trgovcima koji će se ‘smjestiti’ u novom pulskom šoping centru su, među ostalim, Plodine, koja će otvoriti veliki supermarket, ali i, kako pišu mediji, Inditex Grupa, u čijem su sastavu brendovi poput Pull&Bear i Bershke, kao i poljska grupacija LPP, odnosno njene trgovine Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay.

Među ostalim zakupcima su i brendovi poput H&M-a, Stradivariusa, Massa, Manga, SportVisiona i Shoostera, koje Pula već dugo očekuje. Zakupci još od ljeta preuzimaju ključeve svojih radnji u novom šoping centru.

Osim trgovina i ugostiteljskih objekata, u novom pulskom trgovačkom centru bit će i Cinestar, koji će imati tri kino dvorane. Trgovački centar imat će i uređeno parkiralište s 850 mjesta na nekoliko etaža.

Gradnja novog pulskog trgovačkog centra počela je u srpnju 2017. godine. Njegovo otvorenje dolazi u trenutku kada najveće pulsko poduzeće, Uljanik, prolazi kroz agoniju, čiji je kraj u ovom trenutku teško predvidjeti. S druge strane, Pula je jedno od najvećih turističkih središta u zemlji, pa je jasno da potreba za ovakvim trgovačkim centrom u najvećem istarskom gradu itekako postoji. On će koristiti i lokalnom stanovništvu, koje je dosad u šoping uglavnom odlazilo u Rijeku, Kopar i Trst.


Vrijedna donacija za novi dječji vrtić u Velom Maju

Vrijedna donacija za novi dječji vrtić u Velom Maju

Porečanka reketarila, uhodila i uznemiravala muškarca

Porečanka reketarila, uhodila i uznemiravala muškarca