in

SV. PETAR U ŠUMI – Besplatni javni internet na 11 punktova

U Sv. Petru u Šumi zgotovljen je projekt WIFi4EU s 11 točaka i u funkciji je. Svi najznačajniji javni prostori ove općine pokriveni su sada besplatnim internetom velike brzine i kvalitete.

-Postavljeno je 8 vanjskih i 3 unutarnja rutera, a brzina najmanje 30 mbita. Pokriveni su kompletan centar mjesta, sportski centar, sportski park Gorinci i Dolinci, trg i prostor oko Kuće kobasica, zatim sportska dvorana, fitness dvorana i buduća Hiža sporta te unutrašnjost Kuće od kobasica. Gotovo je i uređenje fitness dvorane, dobili smo i pod nama drage plave boje Dinama, saznajemo od načelnika Marija Bratulića.

Najavio je da kreću s opremanjem pa će do polovice veljače imati i moderan “Supetarski fitness centar” s najsuvremenijim spravama za sportaše, te sve mlade i stare Supetarke i Supetarce.

Podsjetimo, poput drugih istarskih općina i gradova i Sv. Petar u Šumi iskoristio je vaučer u iznosu od 15.000 eura i dovršio postavljanje besplatnog bežičnog interneta. Radi se o bespovratnim EU sredstvima. U sklopu inicijative ,,WiFi4EU – promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama’’ općina je putem natječaja osigurala potporu koja pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu.

Božinović: ‘Dozvola prodaje kave za van bila bi praktički otvaranje kafića‘

VRSAR: U petak bez vode poslovna zona