in

Sve je isto kao i lani: Opet se širi zaraza po austrijskim skijalištima

Središte nedopuštenih zabava postao je elitni skijaški resort St. Anton am Arlberg.

Veliko uzbuđenje austrijske javnosti izazivaju ovih dana vijesti o prikrivenim korona-partijima u skijalištu St. Anton, te drugim sličnim zimskim centrima u zapadnom Tirolu, budući da je ta regija lani bila jedan od epicentara širenja zaraze novim koronavirusom po Europi, piše Poslovni.hr.

Tajne zabave na skijalištima u Tirolu, gdje su se ovih dana preselili deseci stranaca iz Velike Britanije i Skandinavije, izazvale su uzbuđenje i zabrinutost. Unatoč ograničenjima i zabranama takvih aktivnosti, društvenim se mrežama šire fotografije koronazabava, iako su one ove sezone zabranjene, a došlo je i do prvih potvrđenih zaraza, prenijela je u utorak Slovenska tiskovna agencija STA pozivajući se na austrijske izvore.

Središte nedopuštenih zabava postao je elitni skijaški resort St. Anton am Arlberg. Njegov gradonačelnik Helmut Mall objasnio je da internetom navodno kruže savjeti kako izbjeći naložene zabrane i restrikcije te bez problema doći do grada, a najlakši je put vlakom iz Züricha. Fotografije sa zabava kojima prisustvuju deseci ljudi također se redovito pojavljuju na mreži, prenose austrijski izvori.

Gradonačelnik je bio posebno kritičan prema “crnim ovcama” među stanodavcima St. Antona, koji su strancima dopustili da tu prijave boravište s fiktivnim izgovorom da traže posao, iako posla u turizmu zbog slabe sezone nema, pa je i policija pooštrila kontrole kako bi se neželjeni partijaneri odvratili od takvog nauma.
U međuvremenu, prošlog je vikenda na području doline Zillertal potvrđeno izbijanje novog koronavirusa povezanog sa skijanjem. U početku je zaraza potvrđena kod 16 zaposlenika na skijalištu, a u ponedjeljak navečer bilo ih je već 29.

Vlasti u Tirolu zabrinute su, jer je u zemlji već potvrđeno nekoliko slučajeva južnoafričke varijante novog koronavirusa, koja je zaraznija od britanske. U Zillertalu je već potvrđeno najmanje sedam takvih slučajeva.

Još nije jasno kako je mutacija došla do Tirola, ali postoji sumnja da je povezana sa skijaškim turizmom. Osim zabava, sumnja se da bi izvor zaraze moglo biti nekoliko turista iz Njemačke, tako da skijališta mogu ponovo biti mogući izvor zaraze, kao što su bila i lani, prenosi Slovenska tiskovna agencija STA.

Cijeli članak pročitajte na https://www.poslovni.hr/europska-unija/sve-je-isto-kao-i-lani-opet-se-siri-zaraza-po-austrijskim-skijalistima-4269639

I FUNTANA ima svoje naljepnice na Viberu!

Ponuda poslova u Istri: Zapošljavaju tvrtke u Poreču, Taru, Puli, Pazinu, Labinu, Brtonigli…