in

TAR: Izložba učeničkih radova s kolonije i Male škole ksilografije

Završila je 11. međunarodna likovna kolonija za učenike osnovnih škola u Taru. Na njoj su sudjelovali učenici iz tri grada: Samobora, Pečuha i Tara, gradova  koji čine Zakladu Zlatko i Vesna Prica koja podržava rad s nadarenim učenicima na području likovnosti.

Učenici su sudjelovali u radionici ksilografije pod vodstvom nastavnika likovne kulture Slavena Jurića i fotografije pod vodstvom nastavnice Nevenke Miklenić iz Samobora, a radionicu fotograma vodila je nastavnica iz Tara Marina Dželalija Jakominić.

Ovogodišnja tema bila je posvećena legendama i pričama Istre te su učenici motivirani dokumetarnim filmom “Je lektrika ubila štige”, pričama i legendama koje su predstavili učenici dramske grupe vođeni školskom knjižničarkom Lornom Velenik – Žufić, te su posjetili grad Velog Jože – Motovun. 

Ostvarene radove (ksilografije i fotografije) predstavili su na otvorenju izložbe 1. linja u galerijskom prostoru  Zajednice Talijana Giovanni Palma u Taru.

Na otvorenju se prisutnima obratila ravnateljica OŠ Tar-Vabriga Andrea Baksa budući da je škola bila domaćin same radionice.

Učenici koji su sudjelovali iz škole su Sara Deković, Alex Stojnić, Rebeka Goleš, Oliver Čutura i Leona Ramljak.

Osim izložbe ovogodišnjih radova u galerijskom prostoru je predstavljen izbor radova dosadašnjih 10 godina likovne kolonije kao i prigodni katalog u kojem je sve opisano. 
Izložba se može razgledati do 8. lipnja.

Tjedan botaničkih vrtova – mali poljoprivrednici iz OŠ Poreč

POREČ: Kuglačice Istre ispale u četvrtfinalu Kupa Hrvatske