in

Tjedan botaničkih vrtova – mali poljoprivrednici iz OŠ Poreč

Foto OŠ Poreč

I ove godine djelatnici Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč u sklopu obilježavanja Tjedna botaničih vrtova priredili su zanimljive sadržaje za učenike Osnovne škole Poreč. Pod vodstvom Barbare Sladonja i Mirele Uzelac održano je niz aktivnosti.

Učenici četvrtog c razreda sudjelovali su u radionici sadnje mediteranskog bilja u školskom vrtu. Tom su prigodom zasadili “Gredicu za pizzu” s aromatičnim mediteranskim biljkama. Zasadili su i sadnice cinija, te se upoznali sa svojstvima biljaka i njihovom utjecaju na kukce. Tako su naučili da postoje biljke koje su  prirodni borci protiv neugodnih kukaca čijom sadnjom smanjuje upotreba insekticida koji su višestruko štetni.

Na “Gredici za ručak” posadili su tikvice. Naučili su kako se  sadi i kako se njeguje biljke, te što je to ekološki prihvatljiv način uzgoja biljaka.

Sve sadnice je donirala Poljoprivredna škola iz SŠ Mate Balote Poreč.

Za učenike šestog razreda organizirana je radionica zanimljivog sadržaja i privlačnog naziva, Lov na  pajasen. Učenici su naučili prepoznati invazivnu biljku koja ne pripada ovom području te kako se s njome boriti, objavila je Osnovna škola Poreč na svojim web stranicama.

Minići Rukometnog kluba Poreč prvaci Istre, Kaštelirci drugi

TAR: Izložba učeničkih radova s kolonije i Male škole ksilografije