in

TAR: Prisegnuli novi vijećnici, za predsjednika i zamjenicu izabrani Mladen Vojinović i Tiziana Babić

Tarski vijećnici položili prisegu - Foto Tanja Kocijančić

U Općini Tar-Vabriga održana je sinoć prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Kao i dosad, predsjednik Vijeća bit će nositelj IDS-ove liste Mladen Vojinović, koji je izabran s osam „za“ i jednim suzdržanim glasom, dok je za njegovu zamjenicu jednoglasno izabrana Tiziana Babić, također s liste IDS-a. Prisegnuli su zatim novi vijećnici kojih će odsad biti manje – devet u odnosu na dosadašnjih 11.

Tarski vijećnici položili prisegu – Foto Tanja Kocijančić

Na lokalnim izborima najviše glasova osvojila je IDS-ova lista pa su uz Vojinovića i Babić u vijeće ušli još i Fabrizio Labinac, Anamarija Kodnik Circota, Valter Knapić i Sanja Žužić. Kako je Žužić odustala od svog mjesta, umjesto nje vijećnik je postao Marko Momić.

Druga po redu lista po broju glasova je SDP-ova, pa su tako za vijećnike prisegnuli nositelj liste Giuliano Vojnović i Robert Radojković. HDZ je po broju glasova osvojio jedno vijećničko mjesto, a to će iduće četiri godine biti Ilija Baljak.

Također, prisegnuli su i novi-stari načelnik Nivio Stojnić, te njegov zamjenik iz redova talijanske manjine Gaetano Benčić.

Prisegu polažu Gaetano Benčić i Nivio Stojnić – Foto Tanja Kocijančić

Budući da se u srpnju slavi Dan općine, kada se zaslužnim mještanima dijele priznanja, novoizabrano je vijeće odmah usvojilo i dodatne točke dnevnog reda – izbor Komisije za izbor i imenovanja i Odbora za dodjelu priznanja.

Pa će tako u Komisiji za izbor i imenovanja biti Valter Knapić kao predsjednik te Tiziana Babić i Marko Momić, odnosno kao zamjenici Mladen Vojinović, Fabrizio Labinac i Anamarija Kodnik Circota.

U općinski Odbor za dodjelu priznanja izabrani su sinoć Sanja Žužić kao predsjednica, te Suzana Parencan Munda i Gaetano Benčić kao članovi. Za njihove su zamjenike imenovani Franko Kodan, Meri Prenc i Denis Žužić.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Tar-Vabriga – Foto Tanja Kocijančić

Spomenimo da je sjednicu otvorila općinska pročelnica Marija Zupančić. Potom je izabrana Mandatna komisija u sastavu Valter Knapić, Anamarija Kodnik Circota i Ilija Baljak koja je imala zadatak provjeriti i verificirati sve mandate članova Općinskog vijeća. Također, odredili su na početku i člana koji je predsjedavao vijećem do izbora novog predsjednika. Bio je to Vojinović, kao nositelj liste koja je osvojila najviše mandata, kasnije izabran za predsjednika vijeća, funkcije koju je obnašao i protekle četiri godine.

Foto Tanja Kocijančić

Sjednicu na početku vodi Marija Zupančić – Foto Tanja Kocijančić

POSEBNA UTRKA U VRSARU: Istrom prošao Nikola Tesla EV Rally Croatia s timovima iz cijele Europe

MARČANA dobila bespovratnih 2,2 milijuna kuna za zapošljavanje ranjivih skupina