in

Tjedan Crvenog križa Poreč – Akcijom „Vaš dar za pravu stvar“ osigurana hrana za potrebite

Crveni križ Poreč organizirao je i ove godine uoči nacionalnog Tjedna Crvenog križa od 8. do15. svibnja niz aktivnosti za građane. Sve to priređeno je u suradnji s Udrugom dijabetičara Tar-Vabriga i Dijabetičkom sekcijom Galija Poreč, a radi se o akciji mjerenja tlaka i šećera u kapilarnoj krvi. Mjerenje tlaka i šećera u kapilarnoj krvi održali su djelatnici Crvenog križa i u Vižinadi, Višnjanu, Sv. Lovreču, Funtani, Vrsaru i Kašteliru, te na tržnici u Poreču.

-Budući da nas ove godine vrijeme i nije baš služilo, ovim se putem zahvaljujemo građanima koji su se odazvali, kao i onima koji su nam omogućili da se akcija ipak održi te nam pružili zaklon od kiše, naglasili su iz tog društva.

Zatim, zajedno s Javnom vatrogasnom postrojbom Poreč sudjelovali su i u pokaznim vježbama spašavanja.

U Tjednu Crvenog križa provedena je i humanitarna akcija “Vaš dar za pravu stvar” u suradnji s Kauflandom, u kojoj je prikupljena hrana i higijenske potrepštine koje su podijeljene  korisnicima u potrebi na području Poreštine.

Održana je i akcija darivanja krvi 14. svibnja, na kojoj je prikupljeno čak 79 doza krvi.

-Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli našim aktivnostima u Tjednu Crvenog križa, te svima koji su se odazvali akcijama, naglasili su iz porečkog Crvenog križa.

Foto Facebook Crvenog križa Poreč

Izbori za vijeća mjesnih odbora u NOVIGRADU: Apsolutna pobjeda IDS-a – Pogledajte sve rezultate

Istra Inspirit u središnjoj Istri oživljava rutu PUTEVIMA ŽIVE ŠTRIGARIJE