in

FUNTANA: Evo tko je dobio nagrade za najljepše uređeni balkon i okućnicu – posebna nagrada Nijemici Ursuli Jaeger

Foto Tanja Kocijančić

Turistička zajednica općine Funtana već tradicionalno organizira akciju „Moj balkon-okoliš je najljepši“ kojom se želi zahvaliti mještanima što brigom o svojim okućnicama i najbližem okolišu, brinu o izgledu mjesta i stvaranju klime dobrodošlice za goste. 

Nagrade su uručene u ponedjeljak navečer, u sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća povodom proslave Dana općine i sv. Bernarda, te Dana iseljenih Funtanjana.

Pa je tako nagradu za najljepše uređenu okućnicu u Funtani u 2019. godini dobio MARKO ŽIKOVIĆ, a nagradu za najljepši balkon GORDANA I ERNESTO GRGETA.

-U današnje vrijeme kada se većina gostiju zadrži tek dva do tri dana u jednoj destinaciji, gosti koji ostaju duže i stalni su, zaista zaslužuju pohvalu.  Stoga, TZ dodjeljuje ZAHVALNICU dugogodišnjim gostima i prijateljima Funtane – to je gošća iz Njemačke URSULA JAEGER, istanula je na dodjeli direktorica TZ-a Ana Milohanović Čehić.

Familija Jaeger je prije 50 godina 20. srpnja 1969. prvi put provela svoj godišnji odmor kod Marije i Lučana Ipša u Funtani. Tada je nastalo jedno predivno prijateljstvo dviju obitelji koje su se  družile gotovo svake večeri, i čija su djeca svakodnevno zajedno išla na kupanje na Bilu grotu. Cijela je četveročlana obitelj naučila talijanski jezik da bi se mogli sporazumijevati  sa vlasnicima koji tada nisu govorili njemački jezik. Od tada su svake godine svoj godišnji odmor provodili u Funtani.

-Nakon što je otac umro djeca su nastavila godišnje odmore svake godine provoditi ovdje, naročito gđa. Ursula koja je dolazila kod svoje prijateljice iz djetinjstva Adrijane Ciceran. Iz tog razloga i zbog svoje ljubavi prema Funtani, Ursula Jäger je svakako zaslužila dobiti ovo priznanje, a koje njoj i njezinoj obitelji jako puno znači. Nažalost, Ursula ove godine u Funtanu dolazi tek u rujnu i nije mogla prisustvovati dodjeli priznanja. Rado bi bila došla i ispričala svoju priču o našem malome, ali za nju i njezinu obitelj velikom mjestu  Funtani, naglasila je Milohanoić Čehić

U njezino ime priznanje je preuzela njena dugogodišnja prijateljica iz djetinjstva, Adriana Ciceran iz Funtane.

Foto&Tekst Tanja Kocijančić

POREČ: Lopov odnio skuter i kacigu

FUNTANA: 20. kolovoza u čast proslave sv. Bernarda nastupa TRIO SENTIMENTO