in

FUNTANA: Otvoren luksuzni kamp s pet zvjezdica Istra Premium Camping Resort u koji je uloženo 280 milijuna kuna

Funtana/Foto Tanja Kocijančić
Mladen Grgeta, Željko Kukurin i Gustav Wurmboeck/Valamar PR

Prvi Valamarov veliki kamp s 5 zvjezdica te jedan od najboljih kampova na Mediteranu, Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani, jučer je otvoren svim posjetiteljima i gostima te je tako i premijerno predstavljen javnosti. 

Istra Premium Camping Resort 5* svečano su uz zdravicu i rezanje vrpce otvorili predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin te predsjednik Nadzornog odbora Valamara Gustav Wurmboeck i načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta. Goste su na Piazzi zabavljali mladi Umažani iz grupe Febra, a u istom ritmu nastavio je i odlični DJ Mr. G. Glazbeni su program upotpunile članice poznatog novosadskog benda The Frajle, a bogati cjelodnevni program zaokružio je spektakularni vatromet. 

Investicija u Istra Premium Camping Resort 5* u posljednje dvije godine iznosi 280 milijuna kuna i predstavlja nastavak ulaganja Valamara u kamping segment u smjeru razvoja ponude visoke dodane vrijednosti.

Kukurin je u prigodnom govoru zahvalio mnogima koji su svojim savjetima, znanjima, sposobnostima i vještinama pomogli u osmišljavanju ovog projekta, ali i njegovoj realizaciji.

-Hvala i Općini Funatana koja je uvelike doprinijela da se ovaj projekt realizira. Uvjeren sam kako će ovaj povijesni događaj za hrvatski turizam, kao što je otvaranje prvog velikog kampa s pet zvjezdica u Hrvatskoj, biti značajan poticaj za razvoj turizma u Funtani, ali i na području cijele Istre, kazao je Kukurin.

-Zadovoljstvo je tim veće što je upravo u Funtani otvoren prvi kamp s pet zvjezdica u Hrvatskoj, rekao je načelnik Grgeta.

-Ovim je kampom ljestvica visoko podignuta, a to znači da će se i Funtana morati podići na višu razinu. Ovaj projekt dokaz je kako javno i privatno, općina, županija i ministarstva mogu uspješno surađivati s Valamarom. Nadam se kako će i duge turističke kompanije koje djeluju na ovom području slijediti ovaj primjer. Zahvaljujem Funtanjankama i Funtanjanima što su bili strpljivi i izdržali sve što je pratilo gradnju, od infrastrukture do opremanja. A sve to, k tome, događalo se usporedo s obnovom glavne prometnice u mjestu koja je trajala više od šest mjeseci, naglasio je načelnik.

Nakon svečanog rezanja vrpce sommelier Sandi Paris otvorio je Damijanićevu bocu od 18 litara svježe malvazije 2018., čime se zatim nazdravilo otvorenju.

Istra Premium Camping Resort 5* prvi je veliki kamp od 5* u Istri te je jedinstven osim po iznimnoj kvaliteti sadržaja i ponude, i po ljepoti lokacije, prekrasnim plažama i pogledom na stari grad Vrsar i vrsarski arhipelag. Nakon svečanosti otvorenja kampa posjetitelji su se u vođenom obilasku mogli uvjeriti u bogatu ponudu i brojne novitete koje ovo kamping ljetovalište nudi. Među ostalim imali su prilike vidjeti i vodeni zabavni park Aquamar s čak 1000 četvornih metara vodene površine te ukupno osam tobogana, wellness na otvorenom, novouređene plaže, zonu atraktivnih novih mobilnih kućica te brojne ugostiteljske objekte i sadržaje za obitelji s djecom. Posjetitelji su također mogli šetati i glavnim trgom, Piazzom koji će tijekom ljeta biti centralno mjesto dobre zabave te bogatog večernjeg programa i posebnih događaja. Glavni će trg biti i mjesto na kojem će se moći pronaći i kušati autohtoni lokalni proizvodi.  

Gosti u novom kamping ljetovalištu mogu birati između raznih oblika smještaja kao što su glamping šatori ili kamping vile s privatnim bazenima. Recepcija za čitav resort nalazi se u centralnoj zgradi kao i Vetri lobby bar te najveći Maro klub u Valamaru na preko 600 kvadrata. Osim Maro Cluba, tu je i soba za multimediju i Istra Theatre koji može smjestiti više od 600 osoba. U njima se odvijaju razni zabavni programi za djecu, a ostalim gostima služi kao idealno mjesto za odmor, bijeg od vrućine ili kiše.

Danom otvorenja kampa i nastupom The Frajli otvoren je i Valamar Funtana Summerfest, ljetni festival koji će kroz idućih nekoliko mjeseci svojim besplatnim i svakodnevnim programom zabavljati goste kampa i ostale posjetitelje te lokalno stanovništvo Funtane. Osim vrhunske glazbe, ovaj bogati cjelodnevni program zaokružio je spektakularni vatromet.

Odličnu zabavu pamtit će i oni najmanji koji su uživali u bogatom dječjem programu, od predstave za djecu, zabave na igralištima, modeliranju balona, plesanju u Maro discu i face paintingu. Za male sportaše koji su odvažno htjeli pokazati svoje znanje golfa bio je organiziran turnir u mini golfu.

Dežurne ljekarne za vikend

Policija nagradila vozače koji na “zebrama” propuštaju pješake