in

FUNTANA u iščekivanju novih rekorda – ostvareno milijun i pol noćenja, i rujan je obećavajući s plusom od 4 posto

Sveukupno od 1. siječnja do kraja kolovoza ostvareno je 211.946 dolazaka i 1.519.939 noćenja, što je 9 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine, saznajemo od direktorice Turističke zajednice Funtana Ane Milohanović Čehić.

U kolovozu je ostvareno 16 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja u odnosu na lani (66.367 dolazaka i 558.370 noćenja).

Na strana noćenja otpada 97 posto svih noćenja. Najveći broj gostiju dolazi nam iz Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Austrije, Italije pa Češke.

Najviše je noćenja ove godine ostvareno u kampovima (75 posto), potom u hotelima i turističkom naselju (17 posto), dok se na treće mjesto pozicionirao privatni smještaj s učešćem od 7 posto u ukupnom broju noćenja, dok vikendaši čine 1 posto.

Kako navodi direktorica TZ-a, sve su vrste smještaja ostvarile višak noćenja. U kampovima je ostvareno 4 posto više noćenja, u hotelskom smještaju 3 posto više, nekomercijalni smještaj 15 posto više (vikendaši), a privatni je smještaj zabilježio porast od čak 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

-Milijun noćenja ove smo godine ostvarili 3. kolovoza, odnosno jedan dan ranije nego prošle godine. Vjerujemo da bi ovo za Funtanu trebala biti rekordna godina i da ćemo premašiti brojku od 1,7 milijuna noćenja, uvjerena je Milohanović Čehić.

Početkom rujna boravilo je u Funtani 12.300 gostiju, što je 4 posto više nego lani.

Direktorica je izdvojila da su na dan 15. kolovoza imali nešto više od 20 tisuća gostiju, čime su bili gotovo u cijelosti popunjeni svi registrirani kapaciteti.

Naime, u kampovima Funtana ima 14.286 kreveta, hotelima 2.046, potom u privatnom smještaju 1.558, a u nekomercijalnom smještaju 2.641 kreveta. Ukupno to čini 20.531 kreveta.

SLAVI SE U NIZOZEMSKOJ: Porečani pobijedili HV Kras, sada slijedi put za Francusku!

VRSARANI pobjednici turnira TunIstra Offshore World Challenge Poreč – za nagradu idu u KOSTARIKU!