in

Google predstavio platformu Travel Insights with Google posvećen Hrvatskoj

Platforma uključuje niz alata kao što su Hotel Insights i Destination Insights omogućujući hrvatskom turističkom sektoru bolje razumijevanje trenutnih trendova putovanja

Google je u sklopu ovogodišnjeg trećeg događanja UNWTO & Google Acceleration Programme, koji je uz Hrvatsku posvećen Grčkoj, Portugalu i Italiji, predstavio platformu Travel Insights with Google. Platforma je osmišljena kako bi pomogla dionicima iz turističkog sektora u Hrvatskoj razumjeti trenutne trendove temeljene na pretraživanjima vezanim uz putovanje i pomoći u ekonomskom oporavku.

Sektor turizma jedan je od najvećih sektora u globalnoj ekonomiji koji predstavlja 10,3% globalnog bruto domaćeg proizvoda (BDP) i osigurava 1 od 10 radnih mjesta na globalnoj razini u 2019. Iako se turistička industrija od početka pandemije nalazi pred velikim izazovima, naziru se znakovi oporavka kako se sve više ljudi cijepi i vlade počinju otvarati vrata međunarodnom turizmu.

Tehnologija će biti ključna za oporavak i rast sektora turizma. Kao što je pokazalo nedavno izvješće Connected Commerce Council, digitalni alati stvorili su „sigurnosnu mrežu” za male i srednje tvrtke iz turističkog sektora u Europi, omogućujući im preusmjeravanje resursa, mijenjanje poslovnih planova i kontinuirani razvoj tijekom trajanja pandemije. 86% tvrtki iz turističkog sektora u Europi povećalo je upotrebu digitalnih alata jer su shvatili da trebaju nove načine za pronalaženje kupaca i pripremu za nove turističke interese.

Platforma Travel Insights with Google osmišljena je kako bi pomogla turističkom sektoru u donošenju odluka koje se temelje na razumijevanju podataka o potražnji za putovanjima, a sastoji se od dva alata: Destination Insights i Hotel Insights.

Jedna od ključnih stvari koju tvrtke iz turističkog sektora, vlade i turističke zajednice traže upravo su informacije o destinacijama koje putnici pretražuju na različitim mjestima diljem svijeta – i u zemlji. Alat Destination Insights pruža sliku o glavnim izvorima potražnje za međunarodnim i tuzemnim odredištima koja su putnici najviše zainteresirani posjetiti, pomažući im u osmišljavanju mogućeg nastavka putovanja na određenim rutama i donošenju odluke o tome u kojem se trenutku obratiti potencijalnim budućim putnicima.

Svakodnevno milijuni pretraživanja hotela na Google tražilici omogućuju stjecanje uvida o potražnji za hotelskim rezervacijama. Hotel Insights je alat koji pruža podršku malim i srednjim hotelijerima omogućujući im da se natječu i rastu dijeleći vrijedne uvide o pretraživanjima i potražnji za njihovim odredištima te im pruža djelotvorne načine za korištenje tih podataka u procesu oporavka, povećanje broja hotelskih rezervacija i razvijanje online poslovanja.

Od početka pandemije, Google blisko surađuje s turističkim sektorom kako bi pomogao njihovim naporima u oporavku koristeći se tehnologijom i analizom podataka. Turistički alati Googlea, uvidi u podatke (Travel Insights, Demand Explorer) i radionice digitalnih vještina (UNWTO & Google Acceleration Programme) pomažu dionicima iz turističkog sektora razumjeti i odgovoriti na promjenjive potrebe putnika.

Izvor HTZ

Humanitarna akcija “Pazin plete za djecu Afrike”

Jure Grando – nova biciklistička staza na području Turističke zajednice središnje Istre