in

HGK i Hrvatska gorska služba spašavanja – Edukacija o pružanju aktivnog turizma i potrebi zapošljavanja osoba s certifikatom

Obavljanje usluga aktivnog i pustolovnog turizma zahtjeva dodatnu edukacijuEdukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi u HGK – ŽK Pula

Meteorologija, sigurno vođenje grupa na izlete i ture, orijentacija i kartografija, pružanje prve pomoći u prirodi, bile su teme dvodnevne edukacije za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, koja je održana u  HGK – Županijskoj komori Pula.

Edukacija koju su organizirali Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja bila je namijenjena pravnim i fizičkim osobama koje pružaju usluge aktivnog i pustolovnog turizma. Naime, na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu,  od 3. prosinca 2019. godine sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ovakve usluge moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem, odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti.

Biciklizam, planinarenje, jahanje, slobodno penjanje, špiljarenje, samo su neke od dvadesetak aktivnosti koje su u okviru Zajednice pustolovnog turizma HGK prepoznate kao specifične turističke usluge pustolovnog i aktivnog turizma.

Riječ je o aktivnostima koje se vrlo često odvijaju u područjima na otvorenom, ponekad neuređenom prirodnom okruženju ili u posebno uređenim i opremljenim mjestima koja zbog svojih specifičnosti mogu predstavljati rizik za učesnike – korisnike, stoga je edukacija izuzetno bitna, istaknuo je jedan od predavača iz Hrvatske gorske službe spašavanja Mladen Mužinić, piše u priopćenju pristiglom iz pulskog HGK-a koje je potpisao direktor Damir Sirotić.

Violončelistici Hani Gubić prva nagrada na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

VIŽINADA: Odgođena proslava Dana žena Zajednice Talijana