in

Violončelistici Hani Gubić prva nagrada na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Hana Gubić osvojila prvu nagradu na  58. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – regionalnom natjecanju u Zadru u disciplini violončelo

U glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ u Zadru 2. ožujka godine održano je 58. regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini gudača.

Umjetničku školu Poreč predstavila je Hana Gubić, učenica 5. razreda violončela u klasi učiteljice Katarine Evetović. Hana se natjecala u II. kategoriji violončela. Hanu je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica profesorica klavira Aleksandra Orbanić i veliko joj hvala.

Hana Gubić svojim je izvrsnim nastupom osvojila I. nagradu s ukupno 92 boda. Hana je osvajanjem 1. nagrade na regionalnom natjecanju stekla pravo natjecanja na državnom natjecanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koje će se održati od 30. 3. do 4. 4. 2020.

Hani predstoji još četiri tjedna intenzivnih priprema, posebno što treba pripremiti i novi dio programa za nastup na Državnom natjecanju. Uspjeh Hane, učiteljice Evetović i korepetitorice Orbanić veliko su priznanje za razvoj gudačeg odjela i poticaj za daljnji rad, piše u priopćenju ove škole.

Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga činili su predsjednica Vanda Đanić i članovi Bernarda Debuš Redžić, Dalibor Crnogorac, Mauro Šestan i Nikša Bobetko. Na natjecanju u navedenim disciplinama natjecali su se učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola iz raznih glazbenih škola u regiji jug: Rijeke, Pule, Poreča, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika. U ozračju 58. regionalnog natjecanja prijavljeno je: 748 solista, 33 plesne skupine, 12 zborova – 448 učenika koje prati 544 profesora, korepetitora, dirigenata i koreografa iz 69 škola i akademija što sa 43 člana ocjenjivačkih sudova i organizacijskim odborima čini ukupno 2005 sudionika.

Direktor TZ-a NENAD VELENIK: Čekamo normalizaciju stanja i ponovno pokretanje bukinga

HGK i Hrvatska gorska služba spašavanja – Edukacija o pružanju aktivnog turizma i potrebi zapošljavanja osoba s certifikatom