in

Hrvatska najtraženija destinacija Austrijanaca u 2021.

Foto TZ Rabac Labin

Najveća platforma za pretraživanje kuća za odmor HomeToGo na tržištu Austrije provela je istraživanje o navikama, preferencijama putovanja i omiljenim odmorišnim destinacijama Austrijanaca u 2021. Koje je pokazalo kako je Hrvatska najtraženija destinacija.
 
Rezultati istraživanja objavljeni su i na austrijskom portalu Oe24.at, a ono se bazira na ukupno 200 tisuća pretraživanja, među kojima je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija s 41 posto pretraživanja. Slijede Austrija s 19,5 posto i Italija s 19 posto pretraga, a zatim Francuska, Grčka, Španjolska, Njemačka, Švedska, Norveška i Velika Britanija. Od hrvatskih destinacija, najtraženiji su Istra i otok Krk.
 
Promatraju li se top tri najomiljenije destinacije, Hrvatska, Austrija i Italija, može se zaključiti kako Austrijanci u ovoj godini preferiraju sunčane morske destinacije u neposrednoj blizini, što je prvenstveno motivirano nesigurnom Covid-19 situacijom koja onemogućava dugoročno planiranje i daleka putovanja.
 
Također, rezultati istraživanja pokazuju kako 70 posto Austrijanaca planira putovanje u narednih 12 mjeseci, a njih 71 posto putovat će vlastitim automobilom, priopćila je Hrvatska udruga turizma.

Grad Poreč poziva na predlaganje kandidata za povelju 30. APRIL

POREČ: Predavanje o digitalnom marketingu za poduzetnike