in

Grad Poreč poziva na predlaganje kandidata za povelju 30. APRIL

Dobitnici nagrada iz 2019.

Grad Poreč objavio je javni poziv za predlaganje kandidata za Povelju 30. april u 2021. godini.

Pravo predlaganja kandidata za ovo priznanje, koje dodjeljuje Gradsko vijeće u 2021. godini, imaju sve pravne i fizičke osobe s područja Grada Poreča. Predlagatelji mogu svoj prijedlog dostaviti na adresu: Grad Poreč-Parenzo – Povjerenstvu za utvrđivanje prijedloga za priznanja, do zaključno sa 25. veljače 2021. godine.

Osim imena i prezimena, odnosno naziva i adrese kandidata, prijedlog mora sadržavati: životopis, radna i životna dostignuća, a za pravne osobe osnovne podatke, te posebne razloge zbog kojih se osoba predlaže za priznanje

Povelja se dodjeljuje povodom 30. travnja, Dana Grada Poreča, pojedincima iz zemlje i inozemstva za osobne zasluge ili za zasluge koje su postigli kao voditelji nekog procesa ili tima, bilo individualno ili unutar neke pravne osobe, te udrugama i drugim pravnim osobama koje su svojim idejama i njihovim realizacijama doprinijele promicanju imena Grada Poreča i kvalitetnijem stvaranju njegova imidža u širim granicama i na različitim poljima (turizam, znanost, kultura, sport, zaštita baštine, gospodarstvo i drugo). Uz Povelju se dodjeljuje i umjetničko djelo.

Više na www.porec.hr.

Županija osnovala radnu skupinu za ujednačavanje terminologije na talijanskom jeziku

Hrvatska najtraženija destinacija Austrijanaca u 2021.