in

Hrvatska ostvarila dva milijuna turističkih dolazaka 10 dana ranije nego lani

Foto Manuel Paljuh/TZ Poreč

Brojke turista u Hrvatskoj s krajem lipnja svakog dana sve više rastu. Dnevno je u Hrvatskoj 400.000 turista, od čega 345.000 stranih turista i to najviše Slovenaca i Nijemaca koji se uglavnom odmaraju u Istri i na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.
Od početka godine u Hrvatskoj je ostvareno preko dva milijuna dolazaka te 8,4 milijuna noćenja turista, odnosno do sada je ostvaren rast od 57 posto u dolascima i rast od 58 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.

“Zadovoljni smo realizacijom turističkog prometa, ostvareno je dva milijuna dolazaka deset dana prije nego prošle 2020. godine. Intenzivirao se zračni, željeznički i cestovni promet. Vjerujem kako će se dodatno ubrzati proces cijepljenja turističkih djelatnika što će znatno doprinijeti da Hrvatska u mjesecima pred nama i zadrži status odgovorne i kvalitetno pripremljene turističke destinacije”, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

”S oko 4,4 milijuna noćenja ostvarenih u lipnju premašili smo turistički promet ostvaren u istom razdoblju lani za više od 80 posto, a najviše dolazaka bilježimo upravo s tržišta na kojima trenutno provodimo našu glavnu ovogodišnju pozivnu kampanju „Trust me, I’ve been there“. Trenutne brojke turista u zemlji pokazuju da je Hrvatska i ove godine jedna od hit i najsigurnijih destinacija Mediterana. Pred nama su glavni ljetni mjeseci u kojima očekujemo još intenzivniji turistički promet, a naše građane i turističke djelatnike još jednom pozivam na odgovorno ponašanje i pridržavanje propisanih mjera jer je povoljna epidemiološka situacija u zemlji osnovni preduvjet za uspješnu turističku sezonu“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Izvor Hrvatska udruga turizma

MARČANA: Potpisani ugovori za projekt koji pomaže pri zapošljavanju ranjivih skupina

Poreč: Asfaltirane ceste u Mičetićima i na Stanciji Padovan