in

Hrvatska ove godine očekuje 25 posto više noćenja turista iz Kine

Foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom te uz financijsku potporu Europske turističke komisije u Kini organizira dvije poslovne radionice „Experience Croatia, Feel Slovenia“. Radionice su namijenjene predstavnicima kineskih turoperatora i agencija. Prva se radionica održala danas u Pekingu, dok se druga održava u četvrtak, 28. ožujka, u Šangaju, objavio je danas HTZ.

„Dobre najave kineskih partnera s radionice u Pekingu pokazuju kako naše aktivnosti usmjerene na kinesko tržište daju rezultate te kako nas s ovog tržišta očekuje vrlo uspješna turistička godina tijekom koje ćemo zadržati visoke stope rasta turističkog prometa. Također, izuzetno nas veseli što su na radionici sudjelovali predstavnici agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja što potvrđuje širinu i atraktivnost naše ponude“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je u 2018. godini u Hrvatskoj s kineskog tržišta ostvareno 234.118 dolazaka i 345.293 noćenja, što predstavlja rast od 46 posto, dok projekcije za 2019. godinu govore o realizaciji više od 300.000 dolazaka te više od 430.000 noćenja s kineskog tržišta.

Sudionike radionice u Pekingu pozdravio je hrvatski veleposlanik Dario Mihelin, uz kojeg je bila i savjetnica Veleposlanstva RH u Pekingu Bisera Fabrio.

„Iznimno smo sretni što je s nama na ovogodišnjim radionicama agencija Ctrip, najveća kineska online agencija, ujedno i jedna od najvećih na svijetu. Značajno je i prisustvo Qunara, vodeće kineske tražilice za putovanja, kao i platformi Mafengwo i Qyer, najvećih kineskih online platformi preko kojih mladi Kinezi dijele svoje dojmove s putovanja putem fotografija, videosnimaka i zabilješki što svakako doprinosi jačanju svijesti o imidžu destinacije“, istaknula je Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini, dodavši kako odličnu poziciju Hrvatske potvrđuje i velik interes kineskih medija koji su popratili radionicu.

U sklopu radionica pripremljen je i bogat dodatni program, koji uključuje posebni performans svijetlima, odnosno ocrtavanje šest hrvatskih turističkih destinacija i lokaliteta među kojima su Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Pula, Kornati i NP Plitvička jezera. Za kineske je sudionike pripremljena i nagradna igra koja uključuje dva nagradna vaučera po radionici, odnosno povratne aviokarte te noćenja u Zagrebu, Dubrovniku i Šibeniku, kao i ulaznice za NP Plitvička jezera. 

Dodajmo kako je na radionici u Pekingu s hrvatske strane sudjelovalo 12 hrvatskih subjekata, dok će na radionici u Šangaju prisustvovati njih 11, a među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije te Grada Zagreba.

Podsjećamo da su zajedničkoj kampanji Hrvatske turističke zajednice i Slovenske turističke organizacije „Experience Croatia, Feel Slovenia“ prošle godine po prvi put odobrena sredstva Europske turističke komisije (European Travel Commission) temeljem poziva za prijavu tematskih transnacionalnih kampanja za promociju Europe u Kini. Vrijednost cijelog projekta premašuje 200.000 eura, od čega se polovina sufinancira europskim novcem, objavio je HTZ.

U Poreču se natječu najbolji mladi tehničari iz cijele države

Predstava za djecu “Ključarica” u Poreču 31. ožujka