in

Hrvatska sve više prepoznata i po zimskom kampiranju

Kamp Porto Sole Vrsar

Kamping udruženje Hrvatske (KUH), kao najjača nacionalna strukovna udruga kampova, već duži niz godina u suradnji sa zainteresiranim članovima, te uz podršku MINT-a i HTZ-a, provodi razne promotivne aktivnosti usmjerene na jačanje segmenta „zimskog kampiranja“. Kako ističu iz KUH-a, trud se napokon vraća na “naplatu” te Hrvatska polako, ali sigurno, postaje sve više prepoznata i po zimskom kampiranju, objavio je portal Hrturizam.hr.

Tome u prilog govore i statistički pokazatelji, koji pokazuju kako je u studenom prošle godine ostvaren porast broja noćenja u kampovima od 10 posto. Također, rast je ostvaren i u mjesecu prosincu kada je ostvareno čak 40,2 posto više noćenja nego 2017. godine. Rast u zimskoj sezoni nastavljen je i početkom 2019. godine, te je tako u novoj godini od 1. do 24. siječnja ostvaren porast noćenja od 11,8 posto.

“Objekti koji rade i zimi moraju posebnu pažnju posvetiti bogatijoj ponudi raznovrsnih programa, izleta, odnosu sa gostima, suradnji sa ostalim poljoprivrednim proizvođačima i organizatorima aktivnosti u okolini i svemu ostalome što taj vid turizma čini specifičnim u odnosu na ljetno „sunce i more“. Međutim, svi ti napori urodili su plodom i Hrvatska sve više postaje prepoznatljiva i kao destinacija zimskog kampiranja”, ističu iz KUH-a.

Gostima koji dolaze u kampove po zimi treba sadržaj, te je ovo i svojevrsni poziv svim pružateljima razni sadržaja u destinacijama da se probude i ponude svoje usluge tj. sadržaje kampovima tj. gostima. Win – win za sve, a najviše goste koji doslovno vape za aktivnostima kako bi ispunili hladne dane raznim aktivnostima.

Hrvatska danas službeno ima čak 19 objekata koji rade kroz cijelu godinu (dakle i zimi), i to 16 kampova, dva kampa u domaćinstvu i jedan kamp na OPG-u, piše Hr.turizam.hr.

Tijekom zime, u kampove najviše gostiju dolazi iz Slovenije, Austrije, Italije i Njemačke.

Novi ciklus besplatne radionice „Osobne financije – upravljanje kućnim budžetom“

Cesta kroz Višnjan zatvorena za sav promet