in

Hrvatska turistička ponuda na sajmu Alpe Adria 2022 u Ljubljani

Foto HTZ

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji predstavlja hrvatsku turističku ponudu u sklopu sajma Alpe Adria 2022, koji se nakon dvije pandemijske godine po 32. put održava u Ljubljani do 26. ožujka, izvijestila je Metka Bradetić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji.

Foto HTZ
Foto HTZ

„Iznimno nas veseli da se nakon dvogodišnjeg zatišja ponovno možemo susresti s našim kolegama, partnerima i novinarima te im predstaviti sve novosti i projekte koji podižu ukupnu kvalitetu hrvatske turističke ponude. Interes na slovenskom tržištu je izniman, već smo tijekom prva dva dana sajma zabilježili velik broj upita opće i poslovne publike što dodatno potvrđuje poziciju Hrvatske kao jedne od top inozemnih destinacija Slovenaca“, naglasila je Bradetić.

Tijekom sajma Predstavništvo HTZ-a je organiziralo i prezentaciju za partnere na kojoj je direktorica Bradetić predstavila turistička kretanja slovenskih gostiju te njihove preferencije i najdraže destinacije, a predstavila je i najnovije investicije te manifestacije, dok je predsjednik Hrvatskog kamping udruženja Adriano Palman dio svoje prezentacije posvetio kamping segmentu koji je u Sloveniji izrazito zanimljiv.

Foto HTZ ljubljana sajam alpe adria
Foto HTZ

Uz Predstavništvo HTZ-a u Sloveniji na sajmu nastupa i Hrvatsko kamping udruženje te mnogobrojne turističke zajednice županija, gradova, općina i otoka. Tako će tijekom četiri dana sajma slovenskoj publici svoju ponudu predstaviti turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Ličko-senjske, Kvarnera, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije. Također, svoju ponudu predstavlja i klaster Sjeverozapadne Istre, kao i turističke zajednice Medulina, Pule, Vodica, Šibenika te otoka Krka.

S obzirom da su Slovenci veliki ljubitelji prirode te jedni od naših najbrojnijih gostiju u kamping segmentu, ljubljanski sajam je mjesto na kojem se predstavljaju i camping Omišalj, Terra Park resorts, camping Straško, camping Village Šimuni, Zaton Holiday Resort te Jezera Village. Hrvatsko predstavljanje upotpunila je Klapa Pharia s otoka Hvara, koja je posjetitelje sajma počastila svojim nastupima.

Izvor HTZ

Foto TZ Novigrad barke brodovi mandrač

Odobren Program potpore ribarstvu i akvakulturi vrijedan 75 milijuna kuna

sat po,micanje kaazlji ljetno zimsko računanje vremena

U NEDJELJU SE POMIČE SAT – Počinje ljetno računanje vremena