in

Hrvatska u listopadu ostvarila preko 1,1 milijun turističkih noćenja

Plaža Monte/Foto TZ Rovinj

U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja listopada ostvareno 7.596.097 dolazaka i 53.623.053 noćenja što predstavlja 50 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju mjereno noćenjima. Tržišta s kojih je ostvaren najveći turistički promet su Njemačka, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Češka i Austrija.
 
Samo u listopadu ostvareno je 207.778 dolazaka i 1.188.658 noćenja, a tržišta s kojih je ostvaren najveći turistički promet u listopadu su Hrvatska, Njemačka, Slovenija, Austrija, Poljska i Češka.

Eurostat: Hrvatska ostvarila najveću razinu turističkih dolazaka i noćenja na Mediteranu (siječanj – srpanj 2020/2019)

Posljednje objavljeni podaci Eurostata o turističkom prometu u sedam mjeseci ove godine u članicama Europske unije pokazuju da je Hrvatska u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine, zabilježila najmanji pad u broju domaćih i stranih turista te u ostvarenim turističkim noćenjima u turističkim objektima među mediteranskim zemljama u odnosu na isto razdobolje prošle godine.

Podaci pokazuju da je u razdoblju od siječnja do kraja srpnja Hrvatska ostvarila razinu domaćih turističkih dolazaka od 63 posto te dolazaka stranih turista na razini od 39,2 posto u odnosu na prošlu godinu. Gledajući samo srpanj, brojke su značajno bolje. Hrvatska je u srpnju ostvarila 91,9 posto razine dolazaka domaćih turista i 65,4 posto dolazaka stranih turista. Što se tiče turističkih noćenja ostvarenim u turističkim objektima, Hrvatska je u sedam mjeseci ostvarila 41,1 posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, dok je u srpnju ostvareno 57,5 posto noćenja u odnosu na srpanj prošle godine.

Izvor: Hrvatska udruga turizma

KAKVA ĆE BITI TURISTIČKA 2021.? Ostojić: Sigurnost je ključ i za sljedeću sezonu

U četvrtak POREČDOX – Festival počinje premijerom filma u frontmanu INXS-a