in

HTZ: Autobusi i tramvaji europskih gradova oslikani motivima Hrvatske

Motivi Hrvatske u Milanu/Foto HTZ

Tramvaji, autobusi i trolejbusi, odnosno javni gradski prijevoz brojnih europskih gradova poput Milana, Moskve, St. Petersburga, Kijeva, Lviva, Brna, Plzeňa, Amsterdama, Den Haaga, Stockholma i drugih gradova na najfrekventnijim lokacijama prometuju oslikani motivima Hrvatske, objavila je Hrvatska turistička zajednica.

Rezultat je to promotivne kampanje HTZ-a koja je upravo u tijeku, a sastoji se od vanjskog oglašavanja na ključnim emitivnim tržištima poput Velike Britanije, Nizozemske, Švedske, Italije, Francuske, Češke, Rusije, Ukrajine i Slovenije. 

Vizualni efekt dokazano privlači veliku pozornost mnoštva ljudi i stvaraju jak i dugotrajan doživljaj kod potencijalnih turista. Veliko vanjsko oglašavanje na najfrekventnijim prometnicama velikih europskih gradova i metropola jedan je od projekata realiziran u sklopu dodatno izdvojenih 10 milijuna kuna za marketinške i PR aktivnosti na emitivnim tržištima u ovoj godini“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je vanjsko oglašavanje Hrvatske kao turističke destinacije provedeno putem billboarda u iznimno prometnom londonskom i pariškom metrou, ali i u Pragu, Ljubljani, Rotterdamu i drugim gradovima.

Promocija poslovnog turizam na devet svjetskih tržišta

Također, kako ističu iz Hrvatske turističke zajednice, pokrenuta je i milijun kuna vrijedna promotivna kampanja poslovnog turizma koja za cilj ima pozicioniranje Hrvatske kao turističke destinacije pogodne za MICE turizam. 

Oglašavanje se provodi u dva vala, odnosno sad u svibnju te u rujnu i listopadu. Aktivnosti u sklopu kampanje obuhvaćaju display i print oglašavanje u specijaliziranim medijima te promociju na društvenim mrežama, a provodi se na tržištu Velike Britanije, Njemačke, Italije, Francuske, SAD-a, Beneluxa, Švedske, Norveške, ali i Hrvatske.

Kampanja fokusirana na promociju poslovnog turizma nastavak je naših kontinuiranih ulaganja u promociju i razvoj ovog važnog turističkog proizvoda. Hrvatska u ovom segmentu putovanja ima velike potencijale zbog kvalitetne resursne osnove, ali i zbog odličnih referenci što je i potvrđeno kvalitetno odrađenim domaćinstvom posljednjeg velikog međunarodnog skupa Kina +16 koji je nedavno održan u Dubrovniku, zaključio je Staničić.

Puno medalja za porečke gimnastičarke na Gazela cupu: Zlatne medalje za ANU CVITKOVIĆ i MIJU TUBAKOVIĆ

Uskoro još jedan natječaj za sufinanciranje kupnje električnih vozila i gradnje punionica