in

ISTRA briljira na Danima hrvatskog turizma – ROVINJ najbolja odmorišna destinacija, uz njega je POREČ, a najbolji FKK kamp je Solaris na Lanterni

Marko Paliaga, Nada Prodan Mrakovčić i Loris Peršurić

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada u Vinkovcima na Danima hrvatskog turizma Rovinj je osvojio priznanje za najbolju destinaciju za odmorišni turizam. Među tri finalista bio je i Poreč.

Rovinj je pobjednik i u kategoriji hotela s 5 zvjezdica u kojoj je najbolji hotel Monte Mulini, a za hotelsku investiciju godine nagrađen je Grand Park Hotel.

Istra je najbolja i u kategoriji hotela za obiteljski odmor. Prvo mjesto osvojio je Valamar Collection Girandella Resortu u Rapcu, drugo rovinjski Family Hotel Amarin, a treće TUI Family Life Bellevue Resort u Rapcu.

Najbolji naturistički kamp u Hrvatskoj je Solaris Camping Resort na Lanterni u Taru, dok je porečki Camping Ulika osvojio treće mjesto.

I u kategoriji nautičkog turizma Istra prednjači – ACI Marina Rovinj primila je posebno priznanje za razvoj ponude luksuznog turizma, a Marina Vrsar je treća u konkurenciji malih marina.

U kategoriji velikih putničkih agencija drugo mjesto osvojio je Uniline iz Pule.

Najbolja mala agencija je M-G Express iz Kanfanara, a uz nju su Fiore Tours iz Poreča i Istra Adventure iz Barbana.

Dani hrvatskog turizma započeli su ovaj tjedan u Vukovaru, koji se odvijaju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 5. listopada.

Prvi dio nagrada dodijeljen je sinoć u Vinkovcima, a to su nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Drugi dio nagrada dodijelit će se danas, 4. listopada, u Osijeku za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske. 

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu za redom.

Foto Loris Peršurić Facebook

FUNTANA/VRSAR: Pod čvrstim vodstvom trenerice Elene iz Sibira djevojčice iz GALATEE među najuspješnijima u Istri

Lučka uprava POREČ traži novog ravnatelja