in

Istra premašila rezultat iz 2020. godine

Foto TZ Novigrad-Cittanova

Istra, najposjećenija hrvatska turistička regija, do kraja prošlog tjedna ostvarila je rezultate bolje nego u čitavoj 2020. godini. U Istri već je šest destinacija premašilo brojku od milijun noćenja. To su Funtana, Tar – Vabriga, Umag, Poreč, Medulin i Rovinj, koji je ujedno i najposjećeniji turistički grad u zemlji i ide prema brojci od dva milijuna noćenja. S dohvaćanjem rezultata iz 2020., svaki dodatni turistički dan veliki je korak prema rezultatu iz rekordne 2019., izjavio je Denis Ivošević, direktor Ureda Turističke zajednice Istarske županije

„Gotovo sve destinacije u Istri dostigle su ili prestigle prošlogodišnje brojke što znači da smo dobro organizirani, odnosno da smo u dobroj kondiciji. Promatrajući udio gostiju prema zemljama iz kojih nam dolaze i u 2021. bilježimo odlične rezultate s njemačkog tržišta, ali i sa slovenskog, češkog i poljskog tržišta“, javlja Hrvatska udruga turizma.

Prema podacima iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj je od početka godine do danas ostvareno 55,3 milijuna noćenja čime je premašen broj noćenja iz cijele 2020. godine kada je u dvanaest mjeseci ostvareno 54,4 milijuna noćenja, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta.

Od ukupnog broja noćenja u 2021. godini, 46,6 milijuna su ostvarili strani turisti, dok su 8,7 milijuna ostvarili domaći turisti. Od početka ove godine ujedno je ostvareno i 9 milijuna turističkih dolazaka, odnosno Hrvatsku je u ovoj godini posjetilo već 1,2 milijuna turista više nego li protekle godine.

U prvoj polovici kolovoza više od 17 milijuna noćenja, u zemlji svakog dana preko milijun turista

AQUACOLORS POREČ – Isprobajte 13 adrenalinskih tobogana, koktele u krokodilskom baru i bazen s valovima