in

ISTRANI SE SKIJAJU: U subotu Hrvati masovno kreću na snijeg

Prodaja paket-aranžmana u turističkim agencijama za kraj prosinca i siječanj veća do 15 posto nego prošle godine, pokazalo je istraživanje

Istraživanje o stanju prodaje blagdanskih putovanja i zimovanja, koje je nedavno provela Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) među svojim članicama, pokazalo je da je prodaja paket-aranžmana u turističkim agencijama za kraj prosinca i siječanj veća do 15 posto nego prošle godine, izvještava portal Net. hr.

Prema rezultatima istraživanja hrvatski građani su se većinom odlučili na putovanje za novogodišnje blagdane te na skijanje do kraja školskih praznika. Kod većine agencija je prodaja novogodišnjih aranžmana u Hrvatskoj i inozemstvu na razini prošle godine ili veća do 10 posto.

Većina kreće na skijanje za vrijeme zimskih školskih praznika, koji traju do 13. siječnja. Čak oko stotinu tisući hrvatskih građana otputovat će na skijanje od 5. do 12. siječnja. Procjenjuje se da će tijekom cijele ove skijaške sezone do kraja ožujka oko 200 tisuća Hrvata otići na skijanje, a od toga će, procjenjuje se, oko 11 tisuća biti Istrana.

Najpopularnije su destinacije Gerlitzen, Nassfeld, Kronplatz, Livigno, Marilleva, Folgariji, Passo Tonale, Sillian, Cortina d’Ampezzo te slovenska skijališta Kranjska Gora, Krvavec, Pohorje. Zbog blizine i povoljnih cijena popularni su Kupres i Jahorina u Bosni i Hercegovini, piše Net.hr.

„ČESTITKA“ ZA NOVU GODINU – POSKUPJELA CESTARINA NA ISTARSKOM IPSILONU!

Ronald Korotaj otišao iz Plave lagune