in

Kanfanarska manifestacija Zakantajmo istrijanske kante je “Simply the best”

Na ovotjednoj dodjeli godišnjih turističkih nagrada „Simply the best“ u Varaždinu Općina Kanfanar osvojila je zlatna priznanja u čak dvije kategorije. Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu kao „jednostavno najbolje“ prepoznala je kanfanarsku manifestaciju „Zakantajmo istrijanske kante“ u kategoriji manifestacija koje njeguju tradicijsku baštinu. U kategoriji osoba za svoj je dugogodišnji agencijski rad i doprinos razvoju turizma nagradu osvojila Maria-Gracia Baćac, vlasnica kanfanarske agencije M-GExpress. 

Manifestacija „Zakantajmo istrijanske kante“ koja se svake godine sredinom rujna održava u Baratu, zlatno je priznanje osvojila zbog doprinosa očuvanju istarske nematerijalne kulturne baštine, odnosno dvoglasja tijesnih intervala koje je kao poseban folklorni stil pjevanja uvršteno i na UNESCO-vu listu, a upravo je ova manifestacija jedina koja u svom programu prezentira isključivo ovaj stil pjevanja. Nagradu je primio načelnik Sandro Jurman, uz pratnju Danielea Pernića koji zajedno s Općinom Kanfanar,  Davorom Banom i mještanima sela Barat organizira manifestaciju. 

Vrijedno je priznanje osvojila i Maria-Gracia Baćac čija je agencija „M-G Express“ dugodišnji partener u brojnim turističkim projektima Općine Kanfanar, a posebno je istaknut i njezin doprinos promociji kanfanarskog, istarskog, ali i hrvatskog turizma u cjelini. 

Ove su nagrade, koje zajednički dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia, vrijedno priznanje projektima i turističkim aktivnostima Općine Kanfanar, a posebnu vrijednost daje i činjenica da je riječ o nagradi struke koja je među više od 250 prijava upravo ove prepoznala kao najbolje.   

Spomenimo da je u istoj kategoriji kao i Kanfanar nagradu “Simply the best” dobio i Žminj, odosno njegove Armonike Zad kaštela, kao kvalitetna manifestacija koja svojim sadržajem njeguje kulturu i način života lokalne zajednice te gotovo četvrt stoljeća obogaćuje njenu turističku ponudu.

U kategoriji manifestacija kulturno-povijesnih sadržaja nagradu su osvojili Noćni razgledi Labina za inovativan i kreativan razvoj novih događanja koja sadržajno pridonose unapređenju turističke ponude i atraktivnosti destinacije.

I Savičenta, odnosno njeni Centar za posjetitelje – Kuća vještice Mare i 
Srednjovjekovni tematski park Sanc. Micahel osvojili su nagradu i to u kategoriji inovativni projekt u turizmu. Inovativni su to sadržaji koji svojom atraktivnošću i kvalitetom značajno obogaćuju i unaprjeđuju turističku ponudu svog mjesta.

Umjesto da potiče žensko poduzetništvo, država poduzetnice gura u propast

Pula: Klizalište ponovno na Trgu kralja Tomislava