in

KAŠTELIR ostvaruje izvrsne turističke rezultate – Puno bolje od rekordne 2019.

Gramperijada 2019. - Ove se godine vraća ova popularna fešta

Općina Kaštelir-Labinci zabilježila je odlične turističke rezultate od početka ove godine i brojke su bolje nego rekordne 2019. Podaci Turističke zajednice Kaštelir-Labinci kažu da su od 1. siječnja do 10. srpnja 2022. godine ostvarena 4.043 turistička dolaska uz ukupno 32.165 noćenja.

Respektabilnost ovih brojki vidi se upravo kroz usporedbu s istim razodbljem prethodne, 2021. godine, jer je u ovoj godini ostvareno 78 posto više dolazaka i čak 97 posto više noćenja nego lani. Svakako valja iznijeti i usporedbu s rekordnom 2019. godinom, jer sad su rezultati u istom razdoblju za 30 posto bolji po pitanju dolazaka i za 26 posto u noćenjima. Dakle, postavljeni su novi rekordi, a gledano prema tržištima, od početka godine najviše noćenja ostvarili su strani gosti iz Njemačke (63 posto), Austrije (11 posto), Slovenije (3 posto) i Poljske (2 posto), dok su domaći gosti zauzimaju udio od 4 posto u ukupno ostvarenim noćenjima.

Trenutačni rezultati neoboriv su pokazatelj važnosti privatnog smještaja, jer je od ukupnog broja ovogodišnjih noćenja njih čak 73 posto bilo u objektima u domaćinstvu, 18 posto u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, a devet posto u nekomercijalnom smještaju.

-Prosječno vrijeme boravka gostiju iznosilo je sedam dana, a s obzirom da u ovom trenutku Općina Kaštelir-Labinci raspolaže s ukupno 2.179 ležajeva u 433 objekta, svakako očekujemo i dobru posezonu, s tim da smo iznimno zadovoljni već ovim aktualnim rezultatima. Oni su dokaz da su se Kaštelir i Labinci čvrsto pozicionirali na turističkoj karti Istre te da su kontinuirani rad i trud ovdašnje Turističke zajednice i Općine na podizanju kvalitete turističke ponude i njezinom proširenju urodili plodom, zbog čega sve više turista upravo Kaštelir i Labince odabire za mjesto svog idealnog odmora, poručili su iz TZ-a.

paravan radiologija dom zdravlja umag donacija novigrad

Novigrad umaškoj radiologiji donirao bolnički paravan

FUNTANA: Kino na plaži uz “Odvažnu Ivu i skriveno blago Maglograda” i još jedan hit