in

KAŠTELIR: Studijski posjet Talijana iz LAG-a “Alpi di Sarentino” Butigi i kampu Karli

Talijani posjetili robinzonski smještaj Karli

Studijski posjet predstavnika talijanskog LAG-a “Alpi di Sarentino” LAG-u “Sjeverna Istra” tijekom proteklih nekoliko dana pružio je odličnu priliku za razmjenu iskustava i uspostavu suradnje na području održivog turizma i lokalnih proizvoda. Gosti iz talijanskog LAG-a izrazili su želju upoznati područje LAG-a “Sjeverna Istra”, uključujući gradove Novigrad, Buje i Umag, te sedam općina, među kojima je i Općina Kaštelir-Labinci u kojoj su posjetili trgovinu autohtonim domaćim proizvodima Butiga i privatni kamp Karli.

talijani butiga kaštelir
Posjet Talijana Butigi u Kašteliru

Specifičan robinzonski smještaj i prirodno okruženje kampa Karli izazvali su posebno zanimanje kod posjetitelja. Ovaj oblik smještaja obično uključuje boravak u prirodi, daleko od uobičajenih turističkih naselja, pružajući iskustvo blisko prirodi i održivom turizmu. Tijekom posjeta, gosti su imali priliku razgledati područje i uživati u degustaciji lokalnih proizvoda. Ovo je izvrsna prilika za promociju lokalnih proizvoda i razmjenu iskustava u vezi s njihovom proizvodnjom. Osim toga, tijekom posjeta su razmijenjeni kontakti za eventualnu buduću suradnju, poručili su iz kampa Karli.
-Naši talijanski prijatelji iz grada San Sarentino, članovi LAG-a iz regije Trentino – Alto Adige, obišli su Butigu i uljepšali nam dan svojim posjetom, ali i svojim oduševljenjem. Svidio im se cijeli koncept prodavaonice i i ponuda domaćih proizvoda, pa im od srca zahvaljujemo na dolasku i lijepim reakcijama, poručuju iz Turističke zajednice općine Kaštelir-Labinci.

Foto TZ Tar-Vabriga 2023

TAR-VABRIGA: Zadovoljni sezonom i rekordima u TZO-u najavljuju još događanja

tržnica poreč

U srijedu porečka tržnica ne radi