in

Koordinacija turističkih zajednica: “Moramo dati sve od sebe da u glavni dio sezone uđemo što spremniji”

Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević, pomoćnica u Ministarstvu turizma Monika Udovičić te preko 25 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja Istarske županije.

Sastanak je otvorio Denis Ivošević, zahvalivši se svima prisutnima na dolasku jer je riječ o važnom sastanku s obzirom na tržišne okolnosti. Direktor Staničić predstavio je promotivne aktivnosti HTZ-a u 2020. godini, a razgovaralo se i o zajedničkim promotivnim aktivnostima koje će se provoditi u suradnji s turističkim zajednicama Istarske županije.

„Svi zajedno moramo dati sve od sebe da u glavni dio sezone uđemo što spremniji“, istaknuo je Staničić, naglasivši kako je vrlo korisno u ovim okolnostima razmjenjivati informacije jer samo tako možemo odgovoriti na trenutne izazove.

Direktor Staničić istaknuo je kako je HTZ za vrijeme pandemije kreirao kampanje i održavao vidljivost Hrvatske kroz medije i društvene mreže, što je omogućilo da se i u ovim trenucima realizira određeni turistički promet. Sukladno dinamici postupnog otvaranja granica provodile su se aktivnosti te kampanje prema tržištima koja su lako dostupna i imaju sličnu epidemiološku situaciju.

Nadodao je kako je HTZ na svom službenom webu sistematizirao sve važne informacije i upute te sudjelovao u kreiranju aplikacije EnterCroatia te kako su kroz urede predstavništva HTZ-a informirani ključni partneri, ali i turisti. Spomenuo je kako se puno radi na ponovnom pokretanju aviolinija. „Mnoge avio kompanije krenut će s prometovanjem u srpnju i kolovozu, pa tako i na ZL Pulu čime će se intenzivirati turistički promet u Istri, ali i utjecati na produljenje turističke sezone“, nadodao je Staničić.

Što se tiče popunjenosti kapaciteta u Istri, Denis Ivošević istaknuo je kako su u ovom trenutku u Istri podjednako popunjeni privatni smještaj, kampovi, ali i mali obiteljski hoteli.

Hrvatska ima 95 novih slučajeva u posljednja 24 sata

Bez vode 26. lipnja dio Vižinade i Gulića