in

Kultni austrijski Falstaff Istri posvetio izuzetan specijal na gotovo 150 stranica

Nakon gotovo tri mjeseca pregovora i isto toliko rada na samom projektu, konačno je svjetlo dana ugledalo posebno izdanje Falstaffa: Istrien Spezial.

Foto TZ Istarske županije
Foto TZ Istarske županije

Ovaj veliki projekt u cijelosti posvećen Istri na gotovo 150 stranica realiziran je u sinergiji Turističke zajednice Istarske županije i hotelskih kuća Valamar, Maistra i Arena Hospitality Group uz suradnju s PR agencijom ART Redaktionsteam iz
Salzburga.

To je iznimna vijest za Istru i Hrvatsku tj. njenu promociju na tržištima njemačkog govornog područja, jer se radi o jednoj od najcjenjenijih lifestyle revija koja se prvenstveno bavi temama vezanim uz hranu, vino i turizam, a „konzumiraju“ je mahom čitatelji dubljeg džepa i značajnog intelektualnog profila.

Falstaff Magazin poznat je po izvještavanju o kulinarstvu, uključujući recenzije restorana, sljubljivanju hrane i vina, recepte i intervjue s poznatim kuharima i sommelierima te pruža detaljan pregled na međunarodnu gastronomsku scenu, ističući najnovije kulinarske trendove te stavljajući na radar ponajbolje turističke destinacije svijeta.

Foto TZ Istarske županije
Foto TZ Istarske županije

Uz svoju tiskanu publikaciju, Falstaff Magazin je prisutan i online putem web stranice koja sadrži članke, recenzije i dodatni sadržaj. Časopis također organizira evente posvećene degustaciji vina, kulinarske festivale i dodjele nagrada kojima se slave izvanredna postignuća u industriji hrane i pića.

Riječ je o glamuroznom specijalu koji uključuje čak 148 stranica privlačnog sadržaja s najboljom ponudom koju regija nudi.

Istrien Spezial
Fokus ovog posebnog izdanja posebno je na okusima zemlje, ali isto tako i na okusima iz mora. Posebna pažnja posvećena je našim najznačajnijim adutima: ekstra djevičanskom maslinovom ulju, tartufima, vinu, proizvodima iz mora. Mi smo također inzistirali da se stavi naglasak na istarske destinacije, na uspješno repozicioniranje cijele destinacije sa osvrtom na održiv i odgovoran razvoj. Željeli smo čitateljima Falstaffa dati do znanja da brinemo o održivom i odgovornom razvoju, da želimo sačuvati naše zelene površine, šume, more, da želimo unaprijediti protokole e-mobilitya, dekarbonifikacije te da nastojimo ostaviti što manji footprint na naš planet.
Također, dali smo jedan cjelovit pregled arhitektonskih dostignuća, koliko pažnje se posvećuje dizajnu. Od malih stvari: etiketa, dizajna boca, packaginga, pa do složenijeg dizajna, naših vila, boutique hotela, parkovnih sadržaja. Sve to se najavljuje već na naslovnici specijala koja poziva svoje čitatelje da u Istri uživaju u ukusnoj raznolikosti.

U tom smislu, glavni urednik i izdavač Wolfgang M. Rosam u uvodnom dijelu ističe da je Istra europsko središte stila i užitka te parafrazirajući mudru rečenicu Winstona Churchilla da «tijelu treba ponuditi nešto dobro, tako da duša želi živjeti u njemu» poziva svoje čitatelje da za to posjete upravo Istru.

Foto TZ Istarske županije
Foto TZ Istarske županije

Rosam nije stao na tome te je dočarao da je raj vrlo blizu i da će se posjetitelji začuditi što sve ovaj prekrasan poluotok u obliku srca ima za ponuditi; od plaža i kristalno čistog mora, zelenog zaleđa sa slikovitim selima i ukusnim kulinarskim otkrićima, do uvala za kupanje iz snova, idiličnih primorskih gradova, jedinstvenih znamenitosti, netaknute prirode i gostoljubivih domaćina.

Svoj obol dala je i glavna urednica Ilse Fischer koja je Istru interpretirala kao gurmanski raj koji miriše na tartufe, samoniklo bilje, med, bagrem u cvatu, plamteću vatru roštilja na ugljen na kojem se spravljaju meso ili riba. Dodala je također da Istra ima okus malvazije, krvavo crvenog terana, pikantnog pršuta, aromatičnih sireva, janjetine i rakova…. Najavila je ujedno da autori tekstova govore o ribarstvu, «orange» vinima, modernom vinogradarstvu, arhitekturi, središtima glampinga, vrhunskim restoranima, rustikalnim konobama, prvoklasnim vinarima, maslinovom ulju svjetske klase, utočištima iz snova i prekrasnim hotelima, povijesnim i kulturnim znamenitostima i još mnogo toga. Svoj uvod zaključila je riječima da je ovo posebno izdanje izjava ljubavi prema zemlji, njenoj kulturi, kuhinji i ljudima.

Časopis je izdan u nakladi od 80.000 primjeraka, od kojih će se malo više od polovice distribuirati na tržištu Austrije i to pretplatnicima časopisa te članovima Gourmet Cluba, zatim pojedinačno prodavati na kioscima i u knjižarama, zračnim lukama, kao i tijekom Falstaff vinskih događanja. Pored toga, 25.000 kopija bit će distribuirano u Njemačkoj i to pretplatnicima, putem prodajnih, u zračnim lukama te na vinskim eventima (kao npr. sajam ProWein). Uz to, određena količina ostat će na raspolaganju u destinaciji.

Prema statistici, Falstaffov najširi krug čitatelja doseže do 996.000 klijenata, dok po objavljenom izdanju doseže oko 206.000 čitatelja. Polovica njih su muškarci, polovica žene, a 68% njih spada u kategoriju najviše platežne moći.

Inače, suradnici posebnog izdanja Falstaff Istria bili su: Anita Arneitz, Christian Buechler, Sabine Flieser-Just, Hertbert Hacker, Karin Hauenstein- Schnurrer, Barbara Hutter, Peter Moser, Tina Veit-Fuchs, od kojih su neki Istru posjetili u rano proljeće ove godine, priopćeno je iz Ureda TZ-a Istarske županije.

Sastanak umirovljenika u Galiji

POREČ: Povijesni sastanak dviju umirovljeničkih udruga – Galija i Matica dogovorile suradnju

Foto Općina Vižinada

VIŽINADA: Održan memorijalni boćarski turnir “Berto i Branko Vižintin”