in

POREČ: Povijesni sastanak dviju umirovljeničkih udruga – Galija i Matica dogovorile suradnju

Sastanak umirovljenika u Galiji

Članovi Galije prvi put dogovorili svestranu suradnju s Maticom umirovljenika

Predsjednik Kluba umirovljenika Galija iz Poreča Mario Ritoša pokrenuo je inicijativu u vezi buduće suradnje s Maticom umirovljenika Poreč. U tom smislu održan je nedavno preliminarni sastanak Ritoše i predsjednika Matice umirovljenika Poreč Franka Bude, na kojem je načelno dogovoreno da se pripremi prijedlog moguće suradnje. Dogovoreno je da svaka udruga oformi vlastitu radnu grupu, te da se o tome raspravi na zajedničkom sastanku.

Taj susret – sastanak radnih grupa, održan je ovog mjeseca. Sa strane Matice umirovljenika Poreč prisutni su bili predsjednik Buda, Giliola Legovich-Rožar kao zamjenica, te članovi Izvršnog odbora Matice Magda Kalčić-Ivičić i Miro Šošić. Sa strane kluba Galija prisutni su bili predsjednik Ritoša, potpredsjednici kluba Đorđe Ostojić i Marija Maras, tajnica Milena Peša, kao i bivši dugogodišnji predsjednik Galije, a sada savjetnik Franc Dobrilović.

Ritoša je u uvodu naglasio da je to prvi takav susret od početka djelovanja tih dvije udruga umirovljenika. Istaknuo je da će jedna i druga udruga, nakon tog sastanka, svaka ostati samostalna i neovisna i da će i dalje svaka od njih raditi po svom planu i programu rada.

Dogovorili su suradnju s ciljem boljitka svih porečkih umirovljenika. Kao mogućnosti zajedničkog djelovanja istaknuli su:

1. Kreiranje i provođenje zajedničkih programa i aktivnosti.

2. Omogućavanje Matici umirovljenika da objavljuje na Galijinim oglasnim mjestima termine organizacije izleta, putovanja, zajedničkih druženja i drugo.

3. Mogućnost da zajednički organiziraju sportske igre i druge oblike sportsko- zdravstvene rekreacije.

4. Predstavnicima Matice prezentirali su Galijine aktivnosti za 2023., pozvali da ih predstave svojim članovima i ponude sudjelovanje u njima, sve prema svojim potrebama i interesu u cilju osiguranja zdravog starenja starije populacije Poreča i šire okolice.

5. Mogućnost da klub Galija ponudi Matici korištenje prostora kluba za neka događanja i sastanke, koja se u Matici umirovljenika ne mogu održati zbog prostornih ograničenja.

6. Dogovoreno je da će njihove radne grupe i dalje raditi, da će se i dalje povremeno sastajati, kako bi proširili svoju suradnju. Naravno, naravno sve u korist porečkih umirovljenika.

-Nama, kao članovima radnih skupina, taj je susret izazvao zadovoljstvo. Vjerujemo da će tim činom biti zadovoljni i članovi naših udruga, jer smatramo da je taj „povijesni” susret – sastanak označio početak bolje suradnje među porečkim udrugama umirovljenika, naglasio je Mario Ritoša iz Galije.

Galijot - Foto Turistička zajednica grada Poreča

Treće mjerenje u Istri: Samo na jednoj plaži more za kupanje nije baš izvrsno

Kultni austrijski Falstaff Istri posvetio izuzetan specijal na gotovo 150 stranica