in

Latin: Marčana u lipnju zabilježila dobar turistički promet, manje ima vikendaša

Foto TZ Marčana

Turistička zajednica općine Marčana na svom području bilježi, očekivano, bolje rezultate nego prošle godine.

Kako navodi direktorica TZ-a Jelena Latin, uspoređujući dolaske i noćenja tijekom lipnja ove i prošle godine u Općini Marčana vidljiv je porast, posebice u privatnom smještaju. Pa je tako ukupnih dolazaka bilo za 21% više, a noćenja za 27% u ovoj godini u odnosu na isto razdoblje lani.

Dolasci u objektima u domaćinstvu bili su 2.389 ove godine a lani 2.039.
Zatim, noćenja u objektima u domaćinstvu zabilježena su u visini od 17.908, a prošle godine u lipnju 12.608.

-Bilježimo nešto manje prijava dolazaka i noćenja vikendaša u nekomercijalnom smještaju. Razlog je, vjerojatno, potreba za testiranjem po povratku u Sloveniju.

Kada pričamo o državi porijekla gostiju, ovdje, standardno, prednjači Njemačka i po dolascima i po noćenjima (39% ukupnih dolazaka i 52% noćenja). Slijede Slovenci, pa domaći gosti i Austrijanci, navodi Latin.


TZ je zabilježila 1.344 dolazaka Nijemaca ove godine a prošle 1400. Što se tiče njihovih noćenja, ove godine ostvarili su 12.497 a prošle godine 9.959 noćenja.

-Povoljna epidemiološka situacija te stavljanje Istre i Hrvatske na zelenu listu omogućila je dobre turističke rezultate te se nadamo još boljima u sljedećem razdoblju, očekuje direktorica Jelena Latin.

Premijer poduzetnicima: Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta

NOVIGRAD: Radnicima 4.000 kuna za uspješan početak sezone