in

LJETO U KAŠTELIRU ZA SVE VEĆI BROJ TURISTA – Romance & Wine, Gramperijada i ljetno kino zabavit će domaće i strance

Enio Jugovac i Romina Sinosich/Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Ljeto u Kašteliru program je Općine i Turističke zajednice Kaštelir-Labinci koji će ove godine donijeti u park iza crkve i na glavni trg nekoliko manifestacija. Program su na današnjoj konferenciji za medije najavili načelnik Enio Jugovac i vanjska suradnica TZ-a dr. sc. Romina Sinosich.

-Želja nam je obogatiti sadržaje u ljetnim mjesecima, ali ne samo za turiste kojih imamo doista puno, nego i za domaće ljudi. Moramo osigurati zabavu za sve više gostiju. Naime, ove godine imamo čak 35 posto više noćenja nego prošle godine. Opet organiziramo koncert Romance & Wine, ali ove godine bit će dvije takve manifestacije. Prvi put imat ćemo ljetno kino za djecu i još jedan odrasle, zatim slavit ćemo krumpir na Gramperijadi i završiti sa Svjetskim danom turizma, odnosno cooking showom krajem rujna, naglasio je Jugovac.

-Bogaćenje turističke ponude mjesta novim događajima i manifestacijama logičan je slijed konstantnog rasta noćenja i dolazaka. Valorizacija tradicionalnih manifestacija i dalje će biti naglašena, no, nezaobilazna je stavka uvođenje određenih noviteta koji vode ka diversifikaciji i prepoznatljivosti područja. Kaštelirsko ljeto ove godine nudi zabavu i opuštanje za sve uzraste te, istovremeno, izuzetno aktivna suradnja javno privatnog partnerstva turističke zajednice i lokalnih proizvođača daje potrebitu autohtonost i izvorni sadržaj svakoj manifestaciji, rekla je Sinosich.

Prve subote u srpnju, naglasila je, započinje se s nastavkom uspješne glazbene priče, koja je startala prošle godine u obliku ambijentalnog koncerta Romance & wine in Kaštelir, a koja se i ove godine nastavlja u istom smjeru ležernih i opuštajućih tonova, valorizirajući prekrasan centralni park Kaštelira.

Za kraj srpnja predviđeno je dječje ljetno kino, ovaj put za mlađe uzraste, animiranim filmom Spiderman. Prva subota u kolovozu rezervirana je za tradicionalnu 17. Feštu od krumpira, odnosno Gramperijadu, gdje će domaći i strani gosti udružiti snage u pripremi raznih jela od krumpira na stare peći na drva, kako su pekle naše none i pranone. Sredinom kolovoza, predviđeno je još jedno romantično opuštanje uz Little whisper duo. Krajem mjeseca bit će drugo izdanje ljetnog kina, uz projekciju popularnog filma A star is born.

Ljeto u Kašteliru završava proslavom Svjetskog dana turizma i Kuzminje zajedno, uz tradicionalni cooking show.

 -Što se statističkih podataka tiče, izuzetno sam zadovoljna što unatoč kišnom i vremenski nepovoljnom svibnju, rezultati po pitanju ostvarenog broja noćenja i dolazaka daleko su premašili prošlogodišnje – na području općine registrirano je 1.965 ležajeva, te na današnji dan bilježimo 15.151 noćenje, što je čak 35% više u odnosu na isti lanjski period. Bilježimo također 46% više dolazaka i 47% više turista, zaključila je Sinosich.

Program svih događanja:

Subota, 06.07.2019., 21:00 sat, park Kaštelir – II izdanje romantičnog koncerta Romance & wine in Kaštelir, nastupaju Bruno Krajcar sa Ivanom i Marijom Husar, uz prezentaciju i degustaciju vrhunskih lokalnih vina.

Subota, 27.07.2019., 21:00 sat, park Kaštelir,- Dječje ljetno kino – projekcija animiranog filma Spiderman.

Subota,03.08.2019., 21:00 sat, glavni trg Kaštelir, – 17. Gramperijada – Fešta od krumpira, uz lokalne specijalitete krumpira na stare peći na drva nastupa Mauro Staraj & la Banda. Prezentacija i degustacija tipičnih lokalnih proizvoda.

Četvrtak, 15.08.2019., 21:00 sat, park Kaštelir –   koncert Romance & wine in Kaštelir – izvedba najpoznatijih ljubavnih pjesama u izvedbi Little whisper duo.  

Subota, 24.08.2019., 21:00 sat, park Kaštelir – Ljetno kino – projekcija filma A star is born.

Petak, 27.09.2019., trg Kaštelir – Proslava Svjetskog dana turizma i Kuzminjecooking show.

ALKOHOL kumovao nesreći kod Limskog kanala – tri osobe ozlijeđene

Nova rasvjeta u Velom Maju