in

Marina Funtana osvojila “Zlatno sidro” kao najbolja marina u Hrvatskoj

Marina Funtana - Foto TZ Funtana

Za nagrade su u sedmoj sezoni Nautičke patrole konkurirale 63 hrvatske marine.

Zlatno sidro Nautičke patrole za 2023. godinu osvojila je Marina Funtana. Srebrno sidro pripalo je Marini Baotić u Segetu Donjem kod Trogira, a Brončano sidro nautičari – gosti hrvatskih marina svojim su ocjenama i glasovima već drugi put zaredom dodijelili marini D-Marin Dalmacija u Sukošanu, piše portal Nautička patrola.

Posebno priznanje „Moja najdraža marina“ pripalo je Marini Frapa čiji je naziv najveći broj nautičara – sudionika ankete naveo u odgovoru na pitanje: „U kojoj se hrvatskoj marini osjećate najugodnije“.

dušan orlović
Foto Tanja Kocijančić – Dušan Orlović, direktor MArine Funtana

Priznanje Zlatni osmijeh Jadrana za 2023. godinu osvojila je ACI marina Cres. Nautičari su u odgovoru na pitanje o ljubaznosti osoblja toj marini dali najviše ocjene. Zlatno sidro za suhi vez, odnosno suhu marinu za 2023. godinu dobio je Nautički centar Liburnija kod Omišlja na otoku Krku.

Zlatno sidro za najbolju čarter marinu pripalo je pulskoj Marini Veruda. Visoke ocjene toj marini podjednako su dali i čarter gosti, kao i vlasnici brodova na stalnom vezu, te nautičari u tranzitu.

Za nagrade su u sedmoj sezoni Nautičke patrole konkurirale 63 hrvatske marine. 

Jedan njemački nautičara je u anketi Nautičke patrole o Marini Funtana napisao: „Nema ljepše zemlje s tako lijepom obalom i tako dobrom infrastrukturom od Hrvatske. U tome uživamo već 30 godina i zato smo se prije dvije godine iz Münchena preselili u Poreč. Dobro poznajemo sve marine na Jadranu, ali mala Marina Funtana se među svima njima doista posebno ističe!“

S tim prilogom u anketnim upitnikom Nautičke patrole ovaj, sad već domicilni nautičar, okrunio je sve ostale pohvale Marine Funtana. Jer, uz visoke ocjene u odgovorima na sva pitanja iz anketnog upitnika, uz Marinu Funtana ujedno se i najveći broj nautičara našao potaknutim da u opisnom dijelu anketnog upitnika obrazloži svoje ocjene. Radi se o nautičarima od kojih je većina na stalnom vezu u Marini Funtana. Ovo su njihovi prilozi anketi (u prijevodu s njemačkog, talijanskog i, manjim dijelom, s engleskog jezika).

Austrija – vlasnik jedrilica 12 m, na brodu je tri mjeseca godišnje: „Čistoća, susretljivost, uslužnost“

Njemačka, vlasnik motornog broda 8 m: „Izvrsna sveobuhvatna usluga čak i ako (marina) nije u samom mjestu. Molim samo nastavite tako. Hvala“

Njemačka, vlasnik motornog brod a 7,85 – plovi četiri tjedna godišnje: „Vrlo dobri gatovi, sanitarni čvor, restoran.“

Nizozemska, vlasnik motornog broda 8 m – plovi dva mjeseca u sezoni: „Najugodnije se osjećamo u marini Funtana, sanitarije su uredne, murinzi su čisti.“

Italija, vlasnik motornog broda 10,53 m: „Volio bih da sve marine uzmu kao primjer Marinu Funtana – kupaonice su čiste, a osoblje uvijek uslužno i ljubazno!“

Italija, vlasnik motornog broda na stalnom vezu u Jesolu, u Italiji: „Marina Funtana je fantastična marina!“

Sve ostale nagrade i obrazloženja možete pogledati u članku Nautičke patrole na linku

NAJBOLJE HRVATSKE MARINE: Zlatno sidro Nautičke patrole za 2023. godinu osvojila je Marina Funtana – Nautička Patrola (nauticka-patrola.hr)

Foto MOT 08 Poreč

Porečke MOTine pozivaju večeras, 14.6., u Vrsar na završni plesni spektakl

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Kroz projekte zavičajnosti u vrtićima i školama djeca upoznala tradiciju, povijest i običaje