in

NASTAVAK INVESTICIJA: Najveći pulski hotelijer najavio 500 milijuna kuna ulaganja

Reli Slonim/Novac.hr

Najveći pulski hotelijer Arena Hospitality Group najavio je nastavak svog velikog investicijskog ciklusa koji će biti „težak“ oko pola milijarde kuna. Riječ je o investicijama u hotel Brioni i apartmansko naselje Verudela Beach u Puli, kamp Kažela u Medulinu te obnovu Art’otela Berlin Kudamm u Berlinu, piše portal Novac.hr.

Naime, ta hotelijerska tvrtka jedina je koja zasad ima hotele van Hrvatske, i to u Njemačkoj i Mađarskoj. Podsjetili su da su sredinom 2017. javnom ponudom na Zagrebačkoj burzi prikupili oko 750 milijuna kuna kako bi nastavili svoj investicijski ciklus.

– Nastavljamo s našim investicijskim ciklusom koji će od 2018. do 2022. iznositi oko pola milijarde kuna. Neke smo investicije već odradili, neke pokrenuli, a neke ćemo tek započeti. Tako smo lani obnovili kamp Pomer koji je postao prvi glamping kamp u državi, a vjerujemo i jedan od najboljih u svijetu. Ta je investicija stajala 70 milijuna kuna, kazao je predsjednik Uprave Arena Hospitality Groupe Reli Slonim. Time je definitivno otvoren put ka obnovi njihovih kampova u koje do lani nisu značajno ulagali jer su se posvetili dizanju kvalitete svojih hotela i apartmanskih naselja, ali i akvizicija u Europi. Naime, dio njihovih objekata nosi i brand Park Plaza.

– Ove godine počeli smo s kompletnom obnovom kampa Kažela u Medulinu i ta investicija stoji čak 128 milijuna kuna što je naša najveća investicija u kampove. Nakon završetka investicije kamp će svojim gostima ponuditi 1.300 prostranih parcela i 164 novih luksuznih mobilnih kućica. Također, kamp će dobiti novi ulaz i recepciju, nove beach barove, te animacijske i sportske sadržaje, istaknuo je Slonim. Zanimljivo je da će mobilne kućice u ovom kampu biti izrađene od ekoloških i recikliranih materijala, a svaka će imati oko 40 kvadrata. Ovo će biti jedna od najvećih investicija u kampove ove godine u državi, a trebao bi biti gotov za ovu sezonu.

Članica uprave ove hotelske kuće, ujedno i direktorica marketinga i prodaje Manuela Kraljević dodala je i kako se uz tekuće investicije pripremaju za obnovu apartmanskog naselja Verudela Beach s čime će započeti na jesen ove godine. Zasad su obnovili jednu zgradu s 10 jedinca koja je ogledni primjer kako će izgledati ostali apartmani.

– U turističko naselje Verudela Beach planira se uložiti oko 60 milijuna kuna u drugoj polovici 2019. godine. Deset smještajnih jedinica biti će obnovljeno za ovu sezonu dok će preostalih 146 jedinica i 20 vila biti obnovljeni za sezonu 2020. godine. Po završetku investicije naselje će nositi brand Arena Hotels & Apartments, kazala je Kraljević. Isto tako, najavili su obnovu hotela Brioni koji je zasad ostao jedini hotel na Punta Verudeli koji nije dobio novo svježe lice. Radi se o kultnom hotelu koji je izgrađen 70-tih godina, prvenstveno za američke goste. Zasad su uređene samo dvije pokazne sobe koje će biti nešto većih gabarita nego postojeće, ali neće se mijenjati broj soba.

– Odlučili smo da nećemo mijenjati gabarite ovog hotela, već da ćemo ga obnoviti kakav jest. I veličina soba će otprilike biti ista. U njega ćemo uložiti 190 milijuna kuna, a obnova će krenuti 2020. nakon sezone. Hotel će se obavljati godinu dana i bit će gotov do 2022. godine, kazao je Slonim. Uz investicije u Hrvatskoj, ove godine pulski hotelijer obnavlja i svoj hotel u Berlinu i u njega ulaže 53 milijuna kuna. Hotel je smješten u poznatom kvartu Berlina Charlottenburgu i posvećen je radovima pop-art umjetnika Andy Warhola. Investicija će obuhvatiti kompletan smještajni dio od 152 sobe, te sve ostale hotelske sadržaje.

Više pročitajte na Novac.hr.

Revija frizura u Domu za starije i nemoćne Poreč

DVA DANA ZABAVE U SRCU ISTRE: Sajam S KLOBASICOM U EU 23. i 24. ožujka u Sv. Petru u Šumi