in

DVA DANA ZABAVE U SRCU ISTRE: Sajam S KLOBASICOM U EU 23. i 24. ožujka u Sv. Petru u Šumi

Ovogodišnji, 7. sajam S klobasicom u EU održat će se 23. i 24. ožujka u Sv. Petru u Šumi koji će se dva dana pretvoriti u „veliki grad od kobasica“ za potrebe sajma i ostalih događaja.

Ove godine će na sajmu sudjelovati više od 100 izlagača.

Organizator, Općina Sv. Petar u Šumi, pripremila je brojna natjecanja, gastro događanja i cooking show tijekom cijeloga vikenda. Nagradit će se i najbolje kobasice proizvedene po starinski.

U sklopu sajma održat će se 6. svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku, cjelodnevni zabavni program, izvlačenje nagrade sajma, izrada najduljih kobasica, tradicionalni istarski doručak te izbor novih vitezova od kobasica. U sklopu manifestacije komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivati će  kobasice u više kategorija pri čemu će se izabrati nacionalni i međunarodni šampioni u pet kategorija.

Neće manjkati ni zabavnog programa, pa tako u subotu navečer stižu Mauro Staraj i Nives Celzijus.

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, ministarstava, Istarske županije, udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

-Naša želja je u budućnosti potaknuti veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima. Ove godine sajam će dobiti i ljetno noćno izdanje koncem kolovoza pod nazivom “Okusi Hrvatskog sela”, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi i ova manifestacija postanu stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva, napisala je općina na svojim web stranicama.

Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU“ posjetiti  više od deset tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

NASTAVAK INVESTICIJA: Najveći pulski hotelijer najavio 500 milijuna kuna ulaganja

Mobilno reciklažno dvorište do 25. ožujka u Vižinadi